Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Átadták a korszerűsített plébánia épületét Szárazréten
Átadták a korszerűsített plébánia épületét Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. május 14.

Image Elkészült a Fatimai Boldogasszony plébánia és római katolikus templom felújítása. Megújult a fűtésrendszer, kicserélték a nyílászárókat, valamint födém- és homlokzatszigetelésre is sor került. A mintegy 14,5 millió forintos fejlesztés a "Szociális város-rehabilitáció Szárazréten" elnevezésű, uniós támogatású projekt keretében valósult meg.

 

 

Műszaki átadással egybekötött sajtótájékoztatót tartott szerdán reggel Szigli István Feketehegy-Szárazrét önkormányzti képviselője. Az eseményen részt vett Milcsinszky Alajos plébános és Horváth Attila, a kivitelezést végző Fehérép Kft. ügyvezető igazgatója is. 

 


 

A felújítás a Szárazréti Római Katolikus Egyházközség beruházásában valósult meg, az Egyházközség konzorciumi tagként vett részt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című, KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0004 jelű kiemelt projektjének megvalósításában. A beruházás összege bruttó14.541.500 Ft volt. A fejlesztés összegét teljes mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam biztosította.

A templom és a plébánia korszerűsítési munkáit 2014. február 11-én kezdte meg a kivitelező. A beruházás során a templom és a plébánia épületének külső felújítása, hőszigetelése – lábazati, homlokzati és födém szigetelése –, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése valósult meg. A korszerűtlen gázkonvektorok helyett zárt égésterű gázkazán került beépítésre és radiátoros fűtési rendszert alakítottak ki. Az Egyházközség bízik abban, hogy a komplex energetikai fejlesztés hatására energiatakarékosabb lesz a fűtés és így jelentős költség takarítható meg. 

 


 

A templomberuházást „soft” tevékenységek egészítik ki, amelyek megvalósítása 2015 júniusáig tart. Ennek keretében az  Egyházközség a hitéleti és vallási közösségi programjait gazdagítja:  kirándulások, életvezetési tanácsadás, kézimunkakör, filmklub és az ünnepkörökhöz kapcsolódó rendezvények megvalósítására nyílik lehetőség Szárazréten. Az Egyházközség „soft” tevékenységeihez az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 4.441.300 Ft.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >