Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Rajt-cél: Fehérvár-győzelem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 02.

ImageA Fehérép Alcoa FKC a hétvégi EHF-kupamérkőzései miatt előrehozott mérkőzésen fogadta a Tajtavill-Nyíradony csapatát. - kaptuk a hírt Pálfai Károly sajtóreferenstől - A fehérváriak már a meccs elején elhúztak három góllal, és a hetedik percet követően nem is csökkent ez alá a különbség. A 32-28-as hazai győzelemmel végződő találkozón Siti Eszter és Kristina Trishchuk, illetve Kudor Kitti hat-hat gólt szerzett. 

NBI, 6. forduló: Fehérép Alcoa FKC – Tajtavill-Nyíradony 32-28 (19-15)

Köfém Sportcsarnok, 600 néző Vezette: Bujdosó, Tomecskó

FKC: Petróczi és Szikora (kapusok), Siti 6, Trishchuk 6, Kovács 5, Bernataviciute 3 (2), Szegedi 3, Kamper 2, Lévai 2, Vijunaite 2, Emberovics 1, Nikolic 1, Vaszari 1, Lelkes. Vezetőedző: Sótonyi László.

Nyíradony: Király és Lajtos (kapusok), Kudor 6 (3), Sopronyi 4 (4), Pádár 3, Sütő M. 3 (1), Szamosi A. 3, Gulyás 2, Szűcs 2, Varsányi 2, Flaskova 1, Sütő E. 1, Szamosi L. 1, Such. Vezetőedző: Köstner Vilmos.

Hétméteresek: 2/3 (Trishchuk hagyta ki); 8/10 (Sopronyi hagyott ki kettőt) Kiállítások: 6 perc; 8 perc

Az eredmény alakulása: 5. perc: 5-2, 10. perc: 8-5, 15. perc: 11-7, 20. perc: 15-9, 25. perc: 16-13; 35. perc: 21-17, 40. perc: 13-19, 45. perc: 23-19, 50. perc: 28-22, 55. perc: 29-26.

Sótonyi László, az FKC vezetőedzője:

„Nagyiramú mérkőzésre számítottunk, és az is lett, ahol mindkét csapat nagyon jól felkészült a másikból. Hullámzóak voltunk: volt, amikor nagyon jól védekeztünk és támadtunk, ugyanakkor a koncentráltságbeli kihagyások miatt nem lett olyan nagy a különbség, mint amennyi benne volt ebben a meccsben. Nagyon örülök, hogy voltak jó egyéni teljesítmények, a csapat végig küzdött, és motivált volt – így tudott nyerni. Hétvégén itthon fogadjuk EHF-ellenfelünket. Próbálunk addig felfrissülni, mert elég fáradt a csapat, sok mérkőzés volt mostanában. Nem szeretem az olyan meccseket, ahol nem tudunk semmit az ellenfélről, már pedig nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz semmi anyag róluk. Az előzetes nemzetközi erőviszonyok alapján azonban elvárható a két találkozón a két győzelem és a továbbjutás.”

Siti Eszter, az FKC csapatkapitánya:

„Nem volt könnyű meccs, ahogy számítottunk is rá, de ma nem sikerült a Nyíradonynak megfékeznie bennünket. Nagyon jól kezdtünk, az ellenfelünk pedig folyamatosan jött, támadott, de mi végig játszani tudtuk az előre eltervezett taktikánkat. A második félidőben voltak nálunk kisebb zavarok, de úgy gondolom, hogy összességében negyvenöt percnyi jó játékot mutattunk. Nagyon remélem, hogy már lábalunk ki a Békéscsaba meccsen bekövetkezett hullámvölgyből, de azért még kategorikusan nem merném kijelenteni, hogy egy rossz napon is hozzuk az elvárható százalékot. Van még mit formálódnia a csapatnak, de láthatóan összekapták magukat a lányok, és küzdöttek rendesen. Ma kifejezetten jól működtek a lerohanásaink, a kapuban is jó teljesítmény volt, tulajdonképpen volt jó pár ember, aki hozzátett a meccshez.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >