Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Balássy Bálint - győzelem a ketrecben!
Balássy Bálint - győzelem a ketrecben! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 14.

Image Győrben rendezték meg az I. WHB Győri Koko-GYM Kevert Harcművészeti Gálát, amelyen a móri thai bokszos Balássy Bálint is elindult. A fiatal harcos kiváló technikájának és profi felkészülésének köszönhetően három menetben, pontozással nyert a ketrecben, K1 szabályrendszerben.

 
Az I. WHB Győri Koko-GYM Kevert Harcművészeti Gálának Győrben, az ETO Park biztosított otthont, főszervezője pedig Kókai Kokó Gábor volt. A ketrecet a Magyar Prémium Liga biztosította, speakerként pedig Német Nyirba Sándor lépett a ringbe.
 
A 15 mérkőzés amatőr K1 és MMA szabályrendszerben zajlott le: 9 K1, 5 MMA és 1 Profi Super Fight MMA mérkőzést láthatott a közönség.
 
A móri Balássy Bálint, a tatabányai MegaTech harcosa a nyolcadik körben küzdött meg a keszthelyi ONG B Thai Boksz SE tagjával, Takács Lászlóval, 86 kg-os súlycsoportban. Bálint gálára való felkészülésének legnagyobb problémáját egyébként a súlycsoportba való befogyás jelentette: 7-8 kg plusszal kezdett el diétázni.
 
„Ez a meccs annyiban különbözött a többitől, hogy jó kapcsolatban voltam az ellenfelemmel.„– nyilatkozta lapunknak Balássy Bálint – „Már kétszer is közös edzőtáborban vettünk rész Hévíz mellett. Még márciusban hívott egy gálára, csak akkor nem tudtam kiállni ellene, mert egy lábsérüléssel bajlódtam, amelyet február elején, egy budapesti mérkőzésen szereztem. Így a pápai meccsen egy edzőtársam indult el helyettem, aki sajnos veszített. De így legalább alkalmam nyílt látni, hogy milyen stílusban harcol a kihívóm. Az edzőmmel, Bányász Adriánnal már akkor megbeszéltük, hogy ha kiállok ellene, akkor távol kell tartanom magamtól, mert közel nagyon erőseket üt, így KO-zta le a csapattársamat is.”
 

Image

 
 
„Nagy megkönnyebbülés volt, hogy sérülés nélkül, egy jó bunyóval sikerült helytállnom ezen a meccsen.” – mondta Bálint, akinek ketrecben ez volt az első meccse – összességében pedig a 14.
 
(Az első mérkőzése 2012 januárjában volt, amelyet elveszített, ám utána magának és a barátainak is bizonyítani akart, nem adta fel, és 2012 márciusában egy pápai gálán sikerült is elérnie célját: a második menetben kiütéssel győzött.)
 
Sikereit látva pedig el kell mondanunk, hogy három műszakos munkarendben dolgozik, tehát nehéz összehozni az edzéseket, de mégis mindig próbálja a lehető legtöbbet kihozni magából! Van, hogy heti több alkalommal önköltségen utazik el Tatabányára a meccsek előtt, hogy erősebb ellenfelekkel tudjon gyakorolni. Az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektet az erősítésre, amelyben nagy segítségére van Pintér Tibor, akivel egyébként közösen is szokott versenyre készülni.
 
 

Aki szeretne thai-box órákat venni és Bálinttal edzeni, az megteheti Móron, a Wekerle utcában kedden és csütörtökön 17:15-18:30-ig.

Érdeklődni a 20 – 263-9553-as számon lehet az edzésekről.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >