Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Születésnapi Repülő Majális Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. május 16.

Image Repülő Majálist rendez 2014. május 18-án, vasárnap az Albatrosz Repülő Egyesület a Börgöndi repülőtéren. A 25 évvel ezelőtt alapított székesfehérvári civil szervezet családi programokkal és születésnapi meglepetéssel is készül a hétvégi egész napos eseményre. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke és Viza Attila tanácsnok.

 

Ejtőernyős ugrásokkal, vitorlázó- és sárkányrepülő bemutatókkal, sétarepüléssel, valamint gyermeknapi programokkal várják az érdeklődőket a Repülő Majálisra. Az Albatrosz Repülő Egyesület által szervezett program május 18-án, vasárnap 10.00 órakor kezdődik a börgöndi repülőtéren.

Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke elmondta, a szakemberek részletesen bemutatják az érdeklődőknek a repülősportok minden ágát.  A nap folyamán láthatók lesznek sárkány- és vitorlázó-, valamint motoros repülők is. „Meglepetéssel is készülünk, hiszen Egyesületünk az idei évben 25 éves. A szezont indító első rendezvényünk évek óta már a Repülő Majális. Mivel mindig Gyereknapra szervezzük ezt a rendezvényt, így ingyenes a belépés. Szeretnénk a családoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt olyan programokkal kedveskedni, amikor testközelbe kerülhetnek a repüléssel.”

Szilády Dezső hozzátette, azért is különleges az idei rendezvény, mert itt ünnepli meg a repülő egyesület alapításának 25 éves évfordulóját.  1989. május 16-án tíz, a repülésért elkötelezett sportember alapította a szervezetet. „A repülőteret 1995 óta üzemelteti a taglétszámban is egyre bővülő Egyesület, amely ezen időszak alatt folyamatosan őrizte és védte azt a szellemiséget, amely a repülőtér megmaradásának tekintetében szükséges volt ahhoz, hogy a Börgöndi repülőtér működhessen. Fontos volt, és ma is az a fiatalok képzése, továbbképzése, és a szakosztályok (sárkányrepülők, ejtőernyősök, modellezők, vitorlázó és motoros repülők) összefogása. Kevés olyan társadalmi szervezetet, sportegyesületet találunk Székesfehérváron és környékén, amely ilyen múltra tekinthet vissza.” – tette hozzá az elnök.

 

 


 

Ezen hosszú idő alatt olyan személyek lettek tagjai az Egyesületnek, akik méltán tudják átadni tudásukat a fiataloknak, hiszen e negyed század alatt oktató szervezetté is váltak, így minden sportágban folyik képzés.

Viza Attila tanácsnok kiemelte: „Az elmúlt 25 év alatt az egyesület nagyon sokat tett a csaknem 100 éves fehérvári repüléstörténet hagyományainak ápolásáért, a fiatalok oktatásáért. Ez a családi majális remek alkalmat ad, hogy a családok megismerkedjenek a reptér működésével.  Az egyesület tagjai a több évtizedes tevékenységükkel egy olyan mikroközösséget, olyan repülős társadalmat hoztak létre, amelyről bizton állíthatom, hogy érdemes a támogatásra, a fejlesztésekre. Mindenkit arra bíztatok, látogassanak ki a rendezvényre, töltsünk együtt egy szép és tartalmas napot, és ismerjük meg a repülős embereket, hiszen a reptéren számtalan felfedezhető titok van.”

Vasárnap többek között Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő tart bemutatót, valamint statikus kiállításokkal, sétarepüléssel, mezőgazdasági repülőgép bemutatóval várják az érdeklődőket. A rendezvény május 18-án, vasárnap 10.00 órakor kezdődik, az ünnepélyes megnyitóra 11.00 órakor kerül sor, ahol Székesfehérvár polgármestere köszönti az Egyesületet és a résztvevőket.

A program ingyenesen látogatható, amelyre szeretettel várnak mindenkit a szervezők!

 

 


 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >