Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Foci és lecsó magyar módra
Foci és lecsó magyar módra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. május 16.

Image A Tartományi Kertészeti Kiállítás keretében Testvérvárosok Hete is zajlott Schwäbisch Gmünd-ben. Székesfehérvár német testvérvárosában egy lecsófőző csapat, valamint a Tóvárosi Általános Iskola ifjú focistái képviselték városunkat. Egy testvérvárosi iskola meghívásának eleget téve a fehérvári diákok két korosztályban is sikeresen helytálltak a német városban megrendezett focitornán.

 

 

A tavalyi Lecsófőző Fesztivál győztese, a Húsfalók boltjának csapata képviselte városunkat Schwäbisch Gmünd-ben, ahová a város alpolgármestere, dr. Joachim Bläse invitálta a magyarokat azzal a céllal, hogy a Tartományi Kertészeti Kiállításon a németek is megkóstolhassák hazai specialitásunkat, a lecsót. A 6 fős csapat dr. Konrády Péter vezetésével főzte meg a jellegzetes magyar ételt a kiállításon megjelentek nagy örömére, akik szívesen fogyasztották a paprikás finomságot. A nap folyamán a város főpolgármestere, Richard Arnold is besegített a főzésbe, délután pedig vendéget hozott, Baden-Württenberg Tartomány hercegének személyében. A fesztivál második felében a magyar csapat a város főterén népszerűsítette a haza húskészítményeket, amelyek közül slágerterméknek bizonyult a füstölt kolbász és a magyaros csípős szalámi.

 


A gasztronómiai bemutatkozáson túl a sport területén is képviseltette magát Székesfehérvár a Tóvárosi Általános Iskola tanulóinak közreműködésével, akik egy focitornán vettek részt német testvérvárosunkban. Az 5-6. osztályosok kiemelkedő teljesítményükkel 7 mérkőzésből 7 győzelemmel tornagyőztesek lettek. A legnagyobbak, a 7-8. osztályosok - idősebbek között helytállva - 13 csapatból a 7. helyezést érték el. Sajnos a későbbi tornagyőztes megállította a csapatot a csoportmérkőzések során.

 

 


 

A sportesemények mellett rengeteg kulturális program és egyéb látnivaló is színesítette a kirándulást.  A német városban a diákok megtekintették a Tartományi Kertészeti Kiállítást, valamint kulturális rendezvényeken vettek részt, ellátogattak a Mercedes Múzeumba, emellett pedig rothenburgi és schwäbisch gmündi városnézés is szerepelt a programjaik között.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >