Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Növekedni fog a bölcsődei férőhelyek száma?
Növekedni fog a bölcsődei férőhelyek száma? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 02.

ImageA Közgyűlés legutóbbi ülésén elfogadta a „Javaslat a bölcsődei elhelyezéssel kapcsolatos hatástanulmány elkészítésére és alternatívák kidolgozására” című előterjesztést, amely arra hivatott, hogy felmérje a bölcsődei férőhelyek növelésének szükségességét, mértékét, s az arra vonatkozó lehetséges megoldásokat. – Erről tartott ma sajtótájékoztatót Brájer Éva és Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő.

Brájer Éva a sajtótájékoztatón elmondta: a bölcsődei előterjesztésükkel kapcsolatban kérték a képviselők támogatását, s örömmel tapasztalták, hogy a képviselők egyhangúan támogatták azt. S tették ezt azért, mert felismerték, hogy Székesfehérváron a bölcsődei férőhelyek „nagyon rossz állapotban vannak”.

Dienesné Fluck Györgyi kifejtette: a születendő gyermekek száma megnövekedett városunkban, a gyermekek elhelyezése viszont nem biztosított. Nagyon szűk a bölcsődék férőhelyének keresztmetszete. Olyan százalékarányban túltelítettek, hogy az már az előírásokon „messze túlmegy”. A férőhelyek számát tehát növelni kell.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

A mai világban már nem elég egy kereső egy családnál, hanem kettő, vagy három keresetre is szükség van. Az anyáknak kisgyermek mellett is már állást kell keresniük, de még álláskeresés közben sem tudják kire bízni a gyereküket, mert a nyugdíjkorhatár kitolódott, s már nem tudnak annyit vigyázni a nagyszülők az unokákra, mint régen.

Ezért dolgozták ki ezt a javaslatot, s arra kérték a jegyző asszonyt, hogy kérje fel a Szociális és Gyermekvédelmi Irodát egy hatástanulmány elkészítésére, hogy aztán kidolgozhassák, hogyan lehetne a férőhelyeket bővíteni.

Brájer Éva hozzátette: az említett hatástanulmány novemberben már kész lesz, majd a Közgyűlés elé kerül, s jöhet a Cselekvési Terv kidolgozása, hogy ne csak az asztalfiók nehezüljön a papírhalomtól, hanem valódi funkciója is legyen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >