Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alba: vége, nincs elődöntő sem Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. május 19.

Image A férfi kosárlabda NB I negyeddöntős párharcai közül az Alba Fehérvár - Sopron csatán kívül sima 3-0 -és összesítéssel eldőlt mindegyik, így a Szolnok, a Paks és a Kaposvár már az elődöntőre készülhet, miközben a Vodafone Arénában pénteken este negyedszer feszültek egymásnak a felek. Az Alba számára ez a meccs volt az a bizonyos utolsó szalmaszál, amibe végül nem sikerült megkapaszkodni, mert igaz play-off csatában győzött az SKC, hosszabbítást követően a hárompontosokat újra ipari mennyiségben termelve 94-90 -re.

 
 
A meccs előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy sikerül-e az Albának visszafognia a soproniak triplagyárát, avagy megint kétszámjegyű trojkát süllyesztenek el a fehérváriak gyűrűjében és ezzel elérhetik a továbbjutást Trepákék?
 
Az elején mindjárt kiderült, nem lesz egyszerű a hazaiaknak feltartóztatniuk a vendégek dobógépet. Az első 3 pontost Tóth érte el az Albából, ezzel ki is nyílt a triplazsák, ugyanis az első negyedben nem kevesebb, mint nyolc (!) alkalommal találtak be a hármas vonalon túlról a felek, egyenlő elosztásban.
 
Az Albában Hobbs nagyon elkapta a fonalat, a játékrész utolsó másfél percében háromszor is távolról volt pontos, így is 24-22-es soproni vezetéssel folytathatták a csapatok. Boriszov és Trepák 11 perc után már kétszámjegyű pontmennyiséget termeltek, velük nem nagyon bírtak Carlos Frade vezetőedző legényei, akik közül Hobbs megragadt 9 ponton, egyet sem szerzett a második negyedben, miközben Somogyi szorgalmasan termelte a kétpontosokat a palánk alatt, ennek ellenére stabilan a Sopron vezetett, az Alba pedig loholt utána.
 
A nagyszünetre 43-40 -es vendégelőnnyel vonultak a küzdő felek. A harmadik negyedben sokáig maradt az előny az SKC-nál, ám a hajrában egy remek rohammal fordított az Alba, 64-56 -ra is vezetett, de megint jöttek a soproni 3 pontosok, és oda lett az előny a utolsó játékrész elejére.
 
A minden eldöntő negyedben újra a Sopron lépett el, két perccel a végső dudaszó előtt 5 pont volt Rujákék előnye, de Supola két hárompontosa és Somogyi palánk alatti ténykedése okán 81-81-nél ismét egyenlített a fehérvári csapat. Óriási izgalmak! Somogyi után Tóth Péter is beverte mindkét büntetőjét, már az utolsó percen belül. Borisov eladta a labdát, s vendégek edzője, Sabáli Balázs rögtön időt kért. A labda az Albánál, most Frade kéri ki az idejét, majd Tóth Péter kiharcol két büntetőt, amiből csak egyet dob be, 84-81 a Fehérvárnak.
 
Hát persze, hogy most sül el megint kintről Trepák keze, egy triplával egyenlő! Supola most kihagyja a közelit, ideges, nem csoda, így vége, ezzel mindenki ideges, jöhet a hosszabbítás... Humphrey! Most elsül a keze, trojka, majd két büntetőt dobhat Tóth Norbert. Az egyik megint kimarad, sokba kerülhet. Kerül is, Borisov 2 pontjára Thomas rátesz gyorsan hármat, máris újra az SKC vezet, majd Somogyi ismét jókor van jó helyen, visszaveszi a vezetést.
 
Akárki nyer, a másik jogosan kap infarktust... Ruják bevágja a Sopron 13-ik (!) hármasát is, tehát az alapterv már nem sikerült, megint megszórták kintről az Albát. Igaz, a hazaiak is berámoltak 11-et, de Dénes zsákol, így nem lehet megfogni az SKC-t. Nem is sikerül, marad Fehérváron az infarktus, Sopronban az öröm és a továbbjutás.
 
Címvédőként esett meg az Albával az a szégyen, ami már nagyon régóta nem: a legjobb 4 közés sem jut el a szezon végére.
 
Talán jövőre, ütősebb kerettel, néhány poszton (sokkal) jobb játékosokkal, mert valljuk meg, az idei nem volt alkalmas az elértnél sokkal nagyobb feladatokra. Immár kijelenthető: nem oroszlánbarlang a Gáz utcai csarnok, gyorsan vissza kell szerezni a csapat és az aréna tekintélyét.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >