Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
25. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPELTE AZ ALBATROSZ REPÜLŐ EGYESÜLET Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. május 19.

Image Vasárnap délelőtt 11 órától ünnepélyes megnyitóval kezdődött el Börgöndön a Repülő Majális. A látványos eseményt az Albatrosz Repülő Egyesület 25. születésnapja alkalmából rendezték meg. A szervezők gyermekprogramokkal, Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő bemutatójával, helikopter és ejtőernyős produkciókkal, számos statikus kiállítással, valamint sétarepüléssel várták az érdeklődőket.

 
 
25 évvel ezelőtt, 1989. május 16-án 10 fővel alakult meg az Albatrosz Repülő Egyesület Székesfehérváron. Az Egyesület nem örökölt az alapításkor eszközöket, vagyont, gyakorlatilag a semmiből teremtette meg a repülős feltételeit. A nehézségek ellenére a 10 fővel induló Albatrosz Repülő Egyesület ma már 100 főt számlál. Tagjai között nagy tudású ejtőernyősök és pilóták vannak, akik minősített oktatók. Ezen kívül nemzetközi sikereket elérő, például világbajnoki bronzérmes és magyar bajnok is van az egyesület tagjai között.
 

 
A Börgöndi Repülő Majális hivatalos megnyitóján először Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke mondott köszöntőt.
 
„Az elmúlt 25 év fejlődését a repülők és ejtőernyősök önzetlen munkája hozta létre. A 25 év soron egyetlen fillér bérkifizetésre nem került sor, mindenki ingyen tette a dolgát: szabadidejét feláldozva tartotta az oktatást, irányította a repülést, vagy ült a munkagépen, és rótta a köröket a leszállópályán. Az egyesület vezetése is rengeteget dolgozott azért, hogy idáig eljuthassunk” – mondta Szilády Dezső, aki köszönetét fejezte ki Székesfehérvár Önkormányzatának a támogatásért.
 

 
Ezt követően Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte az eseményen megjelenteket.
 
„Székesfehérvár Megyei Jogú Város nevében szeretnék gratulálni az Albatrosz Repülő Egyesületnek a 25 év eredményeihez! Kívánom mindnyájunknak, hogy a jövőben a racionalitás talaján állva ne csak a sportrepülés jövőjének kedvezzen, hanem Székesfehérvár egészének. Szeretném továbbá megköszönni, hogy nem csak a mai napot köszönheti Székesfehérvár lakossága az Egyesület tagjainak" – mondta Brájer Éva, aki dr. Cser-Palkovics András polgármester által aláírt elismerő oklevelet nyújtotta át Szilády Dezsőnek.
 

 
Vasárnap a szervezők gyermekprogramokkal, helikopter és ejtőernyős bemutatókkal, valamint sétarepüléssel várták az érdeklődőket. A nap egyik leglátványosabb elemeként Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő tartott mintegy negyedórás bemutatót. A nap hátralevő részében többek között kulturális bemutatókkal is várták a Börgöndi Reptérre kilátogatókat.
 
Az Egyesület az elmúlt évek alatt technikai eszközökben is sokat fejlődött: több vitorlázó és motoros repülő is rendelkezésre áll, beleértve a legkorszerűbb teljesítményű repülőgépeket is. Mára az Albatrosz Repülő Egyesület széles társadalmi kapcsolatokkal is rendelkezik.
 

 
Elsőként kötött szerződést a Honvédelmi Minisztériummal, együttműködési megállapodásban áll a Katasztrófavédelemmel, és a rendőrséggel is. Ezen kívül Székesfehérvár Önkormányzatával és számos társadalmi szervezettel is együtt működik az Egyesület.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >