Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Járda és középsziget a biztonságos közlekedésért Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. május 23.

Image Elkészült a Horvát István út burkolatának felújítása a Széchenyi út és a Balatoni úti körforgalom között, valamint a biztonságos átkelés érdekében középsziget épült a gyalogos-átkelőhelynél. A Saára Gyula útfelújítási programban megvalósult fejlesztés műszaki átadásán jelen voltak az érintett területek önkormányzati képviselői, Égi Tamás és Mészáros Attila is.

 

 

Többéves probléma oldódott meg az 1. és 5. számú választókerület határán, a Hosszúsétatér csomópontjában lévő gyalogos-átkelőhelynél, ahol a biztonságos átkelés érdekében középsziget épült, valamint elkészült a Horvát István út burkolatának felújítása a Széchenyi út és a Balatoni úti körforgalom között mintegy 600 méteres szakaszon. Az út Belváros felöli oldalán pedig 250 méter hosszan újították fel a járdát .

 

 


 

Égi Tamás, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője a műszaki átadást megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: „ A két évvel ezelőtt elindított Saára Gyula-programban megvalósuló fejlesztések a városrészek lakóit szolgálják, hiszen egy megújult, a vizet jól levező úton öröm közlekedni. A Horvát István út 1. számú választókörzetbe tartozó oldalán megújult a járda is. A Hosszúsétatértől a Balatoni úti kereszteződésig, eddig a városhoz nem méltó körülmények között lehetett közlekedni. A most megvalósult fejlesztés során nemcsak az út, hanem a járda is megújult.” Égi Tamás hozzátette, hogy a jövőben további járdafelújításokat terveznek városszerte.

 


 

 

A megvalósult fejlesztésekről szólva Mészáros Attila, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője kiemelte: „Mindkét körzet életében valóban fontos ez a beruházás. A járdafelújításra a rossz állapotú felület mellett azért is volt szükség, mert a Horvát István utca Tóvárosi oldalán lévő járdát nemcsak a gyalogosok, hanem a kerékpárosok is használják, hiszen ott kijelölt bicikliút van. Az itt élőknek az is nagyon sokat jelent, hogy elkészült a középsziget a Hosszúsétatéri gyalogos-átkelőhelynél. Az utóbbi időben itt több baleset is történt, de ezzel a megoldással és a figyelmes közlekedéssel biztonságosabbá válik az átkelési lehetőség.” – hangsúlyozta a képviselő.

 

 


 

A három hétig tartó felújítási munkákról szólva Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési és Közműellátási Iroda vezetője elmondta, hogy az útszakaszon teljes kopóréteg-csere történt és a járdaburkolatot is kicserélték azokon a helyeken, ahol ez indokolt volt. A nyertes kivitelező, a Székesfehérvár Útjaiért Konzorcium bruttó 50.580.933,- Ft-ért végezte el a munkát, amely tartalmazta a kátyúzást, a felületmarást, a kopóréteg építését, a fedlapok igazítását és szegélycseréket, összesen 7881 m2 felületen. Az irodavezető felhívta a figyelmet arra, hogy mostantól nem lehet a Hosszúsétatér irányába balra kanyarodni, hiszen a Horvát István úti gyalogos-átkelőhelynél létrehozott középszigettel változott a forgalmi rend is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >