Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Ma adják át a Zenei Nevelésért díjakat
Ma adják át a Zenei Nevelésért díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 26.

Image Ünnepélyesen, egy hangverseny keretében adják át május 26-án, hétfőn 18.00 órakor a „Zenei Nevelésért” díjakat a Szent István Művelődési Házban.

 

 

Hatodik alkalommal adják át ünnepélyes keretek között a „Zenei Nevelésért” díjat május 26-án, hétfőn a Szent István Művelődési Házban. A Zenei Nevelésért Alapítványt 2007-ben Mihályi Gyuláné Eszti néni emlékére alapították meg gyermekei. Eszti néni egész életében Székesfehérvár zenei életének az egyik mozgatója, szervezője és aktív résztvevője volt.

Az alapítvány által adományozott díjjal 2009 óta elsősorban olyan szakemberek munkáját ismerik el, akik jobbára az óvodások, kisgyermekek ének-zene tanításában vesznek részt. A díj örökös szakmai fővédnöke Szőnyi Erzsébet, Kossuth-díjas zeneszerző, a rendezvény védnökei Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András polgármester. Az est díszvendége Dr. Zs. Tóth Ferencné ének-zene tanár és Bíró Zoltán, a Székesfehérvár Ifjúsági Fúvószenekar alapító karnagya.

A május 26-án, hétfőn 18.00 órakor kezdődő hangversenyen a megjelenteket Hartyányi Judit, az Alapítvány kuratóriumi elnöke köszönti, majd a Munkácsy Mihály Általános Iskola, a Hermann László Zeneiskola, a Hosszúsétatéri Óvoda és a Zenede Bábszínház, a Kodály Zoltán Gimnázium Leánykara, valamint a Vox Mirabilis Kamarakórus lép színpadra. A „Zenei Nevelésért” Díjak átadását követően közös énekléssel zárul az ünnepi este a Szent István Művelődési Házban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >