Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Bezárnak éjjel a szórakozóhelyek?
Bezárnak éjjel a szórakozóhelyek? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 02.

ImageAz üzletek (szórakozóhelyek) éjszakai nyitvatartásáról szóló rendelet megalkotását igen nagy vita övezi. A dolgozó, s éjjel pihenni vágyó lakók nem szeretnék, ha álmukat megzavarnák a lakóhelyükön részegeskedő, randalírozó „egyedek”, az üzletek tulajdonosai viszont a tervezett 22 órás kötelező bezárás ellen lázadoznak, ami szintén érthető, hiszen jelentős bevételi forrástól esnének el. – S tegyük hozzá: sok olyan kulturált hely működik, amely nem alkoholt izzadó vendégeket tol ki magából az output oldalon.

A nyitvatartási rendelet kapcsán (amelyről október végén döntenek a képviselők) lakossági fórumot rendeztek a Városházán, ahol ismertették az elképzeléseket.

Ezek szerint: a nem belvárosi vendéglátóhelyeknek be kellene zárniuk 22 óra után Székesfehérváron, s 6 óráig nem nyithatnának ki. E szabályzás nem vonatkozna a kereskedelmi szálláshelyekre, a benzinkutakon található vendéglátóhelyekre és azon üzletekre, ahol meleg ételt tudnak biztosítani a betérőknek.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

„Megértem azokat a vállalkozókat, akik ebből élnek, de azt is látni kell, hogy a városban dolgozó emberek éjjel pihenni szeretnének.” – mondja Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, akinek körzetében egy „24 órás kocsma” található, amely folyamatos „züllés-forrásként” üzemel. A képviselő asszonyt ezért rendszeresen megkeresik a választópolgárok azzal a kéréssel, hogy tegyen valamit nyugalmuk érdekében.

Dienesné Fluck Györgyi szerint megoldást jelenthetne az új szabályzás: a nyitvatartási idő csökkentése és a 22 óra utáni szeszesital-árusítás betiltása azokon a helyeken, ahol a szórakozóhelyek a lakások 50 méteres (légvonalban értendő) körzetén belül helyezkednek el, s hozzátette: jelentősen segítene a helyzeten a rendszeres rendőri felügyelet is.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >