Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sárkányok cikáztak az égen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 11.

ImageA pákozdi Sárkány-hegyet idén is megszállták a sárkányok. Röpködtek vígan, aztán meg alant, hiszen a szél se mindig kedvezett, s az irányító kézből is hiányzott néha a kellő tapasztalat. Ez azonban semmit se rontott a mókán: bosszúság helyett inkább kacagás kísérte az egymásba gabalyodó, majd ölelkezve aláhulló széllovasokat.

A Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozónak immár tizenhetedik alkalommal adott otthont a pákozdi táj. A rendezvényt a helyi önkormányzat, a Kossuth Lajos Művelődési Ház és a Magyar-Japán Baráti Társaság tagozata szervezte.

A program már szombaton elkezdődött, amikor az amatőr és a profi sárkányeregetők egyaránt kivonultak a hegyre, hogy kipróbálják ügyességüket – és megfigyeljék a széláramlatokat. Volt, aki lakókocsival érkezett, mások sátrat is vittek magukkal, hiszen a kétnapos összejövetel feelingjét az adja meg igazán.

A Találkozó „hivatalosan” vasárnap kezdődött a „harci sárkány-bemutatókkal”, majd az „Újszülöttek Sárkányának” feleresztése következett. Ez utóbbinál a szülők felírták gyermekük nevét a sárkányra, s úgy eresztették az ég felé, hogy csemetéjük olyan szabadon élhessen, mint ahogyan a színes modell is repül. Azok pedig cikáztak egész estig: pillangók, ördögök, virágok, mesefigurával tarkítottak.

Sőt, egy leleményes család igazán egyedi „röptetnivalót” készített: egy hatalmas fólia négy végére madzagot kötöttek, s abba kapott bele a szél…

Fotók: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >