Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow ÖsszetarTÓ futás június 4-én
ÖsszetarTÓ futás június 4-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 30.

Image

Tavaly új, értékes hagyományt teremtett az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola az „ÖsszetarTÓ” futóverseny megszervezésével. Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján idén ismét várnak mindenkit A Szabadművelődés Háza előtt, a Csónakázó-tónál. A verseny célja a fogyatékkal élő gyermekek elfogadtatása ép társaikkal, valamint a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának erősítése.

 

A székesfehérvári Arany EGYMI Ezredéves  Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája értelmileg akadályozott gyermekek oktatásával, fejlesztésével és nevelésével foglalkozik, óvodától a szakiskoláig, azaz 3-tól 23 éves korig. Ahogy a szervezők nevében Kováriné Bujdosó Lilla, a szakiskolai munkaközösség vezetője megfogalmazta: „Munkánk lényege abban rejlik, hogy tanulóinkat megtanítsuk az Életre és a hagyományos értelemben vett oktatási feladatunk mellett fő célunk tanítványaink integrációja az ép társadalomba. Ezt számos általunk szervezett programmal támogatjuk, mely során tanulóink rendszeresen érintkeznek ép társaikkal, a világgal. Úgy gondoljuk, hogy ha mi nyitunk a társadalom felé és megjelenünk városi, országos szinten színvonalas műsorainkkal, programjainkkal, akkor a külvilág is befogadóbbá válik sérült társaik felé. Ezt a célt szolgálja a tavaly elindított ÖsszetarTó verseny is. A futást a Nemzeti Összetartozás Napján rendezzük, melynek célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy az összetartozás szellemében a fogyatékkal élők el- és befogadása nagyon fontos feladat.”

A II. „ÖsszetarTÓ” futóversenyre 2014. június 4-én, szerdán délután kerül sor A Szabadművelődés Háza előtti területen. A regisztráció már 13óra 30-kor megkezdődik, majd egy közös zenés bemelegítés, valamint a 14 órakor elhangzó köszöntőket követően rajtol el a mezőny, körbefutva a tavat. Az eredményhirdetést 15 órára tervezik. 

A csapatváltó verseny sérült gyermekek bevonásával, illetve a város közéleti szereplőinek, valamint híres sportolóinak közreműködésével folyik. A szervezők felkérését sokan elfogadták, támogatva a nemes célt:  dr. Cser- Palkovics András polgármester, Kiss Norbert sportfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, Miklósa Erika operaénekes, a SAPA Fehérvár, valamint az Ifj. Ocskaky Gábor Jégkorong Akadémia csapata, Kóger Dániel válogatott jégkorongozó, Palkovics Krisztián többszörös bajnok jégkorongozó, a Videoton FC focistái, az FKC női kézilabda csapata, az Alba Fehérvár kosarasai, Sebestyén Dalma ifjúsági olimpiai bajnok, valamint a Volán Fehérvár öttusázói. Közülük a legtöbben személyesen is részt vesznek a rendezvényen. 

A résztvevők a Csónakázó-tó körül teljesítenek egy körülbelül 2 kilométeres távot. A szervezők 5 fős csapatok nevezését várják, intézményenként maximum 20 fő jelentkezhet. A felhívást minden iskolának megküldték, a nevezéseket 2014. május 30-áig várják a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   címen. Természetesen nézőként is mindenkit szeretettel várnak, hiszen mottójuk: „Minél többen állunk a rajthoz, annál többet teszünk az esélyegyenlőségért!”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >