Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A péntek a sporté, a szombat az egészségé lesz
A péntek a sporté, a szombat az egészségé lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. május 30.

Image

Kétnapos rendezvényt szerveznek a sport és az egészség jegyében június 6-án és 7-én a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” projekt keretében. A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban pénteken délután családi és sportnapra, szombaton egészségnapra, számos ingyenes szűrővizsgálatra várják az érdeklődőket. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

 

 

A „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című önkormányzati projekt konzorciumi összefogásban valósul meg, melynek egyik tagja Echo Innovációs Műhely. Az intézmény a városrész szolgáltatásainak bővítésében vesz részt, képzési, sport, munkaerő-piaci és szociális programokkal. A jövő hétvégi rendezvény is az Echo szervezésében, és részben a Humán Szolgáltató Intézet bevonásával valósul meg.

Szépen halad a szárazréti projekt megvalósítása, melynek keretében megépülnek a különféle rendezvények, programok szervezésére alkalmas közösségi terek. A sportnap és egészségnap is a közösségépítést szolgálja a városrészben. – hangsúlyozta Szigli István önkormányzati képviselő. Örömét fejezte ki, hogy az Echo Innovációs Műhely konzorciumi partnere lett az önkormányzatnak, és a jövőben hatékony közreműködéssel tudja segíteni a közösségépítő tevékenységet. A képviselő kiemelte: a kétnapos, rendkívül sokrétű és minden eddiginél tartalmasabb program fontos állomás lesz ebben a folyamatban.

 


 

A június 6-i, pénteki családi és sportnapot 15.00 és 19.00 óra között rendezik a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke elmondta: szerveznek kerékpáros ügyességi versenyt a kicsiknek, amellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy a nyár kezdetekor nagyon sok fiatal és kisgyermek biciklizik az utakon. Felnőttek számára is rendeznek ügyességi versenyt, bemutatják a „részegszemüveggel” történő közlekedést. Az érdeklődők a speciális eszköz segítségével megtapasztalhatják, hogy milyen lehet a biciklizés bódult állapotban. Rendeznek továbbá ai-kido és kettlebell bemutatót, és számos olyan sportolási formát mutatnak be, amely elérhető lesz a Szárazréten élők számára is.

A helyi szolgáltatások és programok koordinálása céljából az Echo az Új Csóri út 16. szám alatt egy önálló irodát nyitott, melynek működését és tevékenységeit ugyancsak megismerhetik az érdeklődők jövő hétvégén. Az irodában helyben elérhető, hasznos információkkal, gyakorlati tanácsadással látják el a szárazrétieket, akiknek így nem kell beutazniuk a Belvárosba. Vannak többek között családi szolgáltatások, pályaorientáció fiataloknak és felnőtteknek, fogyasztóvédelemi és mentálhigiénés tanácsadás, foglalkoztatási mentorálás, illetve álláskeresés. Rendszeres programként indulnak a nyári időszakban a gyermek és a felnőtt sportfoglalkozások, már zajlik a kisgyermekek korai fejlesztése és a logopédiai szolgáltatás, valamint életvezetési tréningen is részt vehetnek a szárazrétiek. A szolgáltatások nyújtásában közreműködnek a város intézményei és civil szervezetei is.

A június 7-i, jövő szombati egészségnapot az Echo együttműködő partnere, a város Egészségfejlesztési Tervének megvalósításáért is felelős Humán Szolgáltató Intézet bonyolítja le a közösségi házban. – mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. A szűrővizsgálatokat a HSZI és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház munkatársai végzik majd. Az érdeklődőket többek között szájüregi szűréssel, melanoma-vizsgálattal és csontsűrűség-méréssel várják, melyekre előzetes bejelentkezés szükséges a +3630/492-72-75-ös telefonszámon. Szerveznek továbbá általános állapotfelmérést, dietetikai tanácsadást, testtömeg-index (BMI) számítást, testzsír-, vérnyomás-, vércukor- és koleszterinmérést. Az ingyenes egészségnapon 09.00 és 13.00 óra között fogadják az érdeklődőket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >