Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ismét csak iksz, elbukott a Vidi
Ismét csak iksz, elbukott a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. június 02.

Image

A mezőkövesdi sovány döntetlen okán lépéshátrányban várhatta a Videoton a labdarúgó NB I utolsó fordulóját a bronzért folyó versenyfutásban a Ferencváros ellenében. A Diósgyőr ráadásul eleve kemény diónak ígérkezett, nem várt könnyű csata a fehérvári együttesre. Nem is volt az, a rengeteg helyzetet elhibázó piros-kék alakulat így is simán nyerhetett volna, de mivel ezek közül a ziccerek közül csak egyet tudott begyötörni, míg a DVTK két lehetőségéből egyet értékesített (ráadásul a Fradi nyert 2-0 -ra a Paks ellen), elmaradt a siker, s a bronzérem is.
 
 
Az első félidőben rengeteg hibával tarkított, nem túl nagy iramú, de -szigorúan hazai szinten- élvezetes játék folyt a gyepen.
 
Sok helyzetet dolgozott, és hagyott ki a hazai csapat, ám a DVTK-nak is voltak lehetőségei, amivel nem tudott élni, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak szünetre a küzdő felek. Ugyanúgy, mint a Fradi a Paks ellen a Puskás Stadionban, tehát a félidőben a zöld-fehérek érezhették magukat dobogósnak.
 
A második játékrész első felében is sorra jöttek a Vidi helyzetek a visszahúzódó diósgyőriek ellen, de még a szinte üres kapu is túl kicsi volt Nikolicséknak, ráadásul időközben a Ferencváros megszerezte a vezetést a Paks ellen, így egyre távolabb került a piros-kékektől a 3. hely és a nemzetközi kupás szereplés.
 
És ahogy lenni szokott, jött egy vendég próbálkozás és Futács révén a gól a 68. percben, 0-1! A 75. minutumban a csereként beállt Kovács Zé Luishoz játszotta a labdát, tőle elpattant, de végül Nikolics elé került, aki a sokadik ziccerét 12 méterről laposan már belőtte, 1-1! Ezt követően 3 perc alatt újabb két gólt szereztehett volna a Vidi -és egyúttal Nikolics- de nem jött össze, hiába az újabb nagy lehetőségek.
 
Mivel a folytatásban sem sikerült a legnagyobb helyzeteket értékesíteni, maradt a döntetlen. Nikolicsnak azt a bravúrt is sikerült elkövetnie, hogy Zé Luis gólba tartó fejesét 1 méterre a gólvonaltól kistukkolta (!!!) a kapuból! 28-6 -os lövési arány és 13 rúgott szöglet sem volt elegendő a sikerhez, ehhez nincs mit, nem lehet mit hozzátenni...
 
Lehet vitatkozni a ténnyel, de felesleges: a Videoton egész éves összteljesítménye borzalmas volt, ilyen körülményekkel, lehetőségekkel amilyenekkel ez a gárda rendelkezett, minimum magabiztosan kellett volna bajnokságot nyerni, de még a dobogóra kerülés sem jött össze!
 
Nincs mit ezen szépíteni, hatalmas égés! Joggal röhög a fehérvári egyleten a hazai focitársadalom zöme...
 
José Gomes és többnyire alibiző légiósainak zöme a fehérvári szurkolók reményei szerint a lehető leggyorsabban távoznak, s helyettük olyan edző jön aki legalább motiválni tud, és olyan focisták érkeznek erősítésként akik minimum hajlandók csúszni-mászni, megfeszülni a Vidi sikereiért. 1-2 nap és az új tréner személye kiderül, aztán jöhet a keret frissítése. Jönnie kell, különben marad az alibifoci és a felesleges remények.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >