Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
NYOLCADSZOR RENDEZIK MEG A MAGYAR MŰSZAKI ÉRTELMISÉG NAPJÁT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 02.
A magyar mérnöktársadalom legnagyobb ünnepeként idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Műszaki Értelmiség Napja, amelyhez harmadik alkalommal - immár hagyományt teremtő módon társszervezésben a MTESZ Fejér Megyei Szervezetével - az Innováció Napja megrendezésével csatlakozik az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja is.
 
 
A 2014. június 4-5-én lebonyolításra kerülő kétnapos kiállítást és konferenciát a TÁMOP 4.2.3-12/1/KONV-2012-0039 pályázat támogatja.
 
A rendezvény szlogenje „Műszaki értelmiség – együtt a jövőért. Tudomány– oktatás – gazdaság”, az idei évben a központi témája a felsőoktatás együttműködése a versenyszférával, különös tekintettel a Horizont 2020 programra, a duális képzés rendszerének kialakítására, valamint az innovációs fejlesztésekre a Közép-dunántúli Régióban.
 
A kétnapos konferencián és kiállításon részt vesznek az Óbudai Egyetem felsőoktatási partnerei a Közép-dunántúli Régióból, a Pannon Egyetem, a Dunaújvárosi Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara, valamint az Óbudai Egyetem budapesti karai.
 
Külföldi vendégek érkeznek Ukrajnából és Bulgáriából. Képviseltetik magukat a régió együttműködő ipari partnerei, többek között az IBM DSS Kft., a Videoton Holding Zrt., a Jüllich Glas Holding Zrt., a Continental Automotive Hungary Kft., akik a TÁMOP pályázat fő támogatói, az Unicomp Informatikai Kft., a Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., a Robert Bosch Kft., a Seacon Europe Kft., a MultiSoft Kft., a TZ-ELMA Zrt., a Geodézia Kft., a SzunoMill Kft., az iTronic Kft, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, Simon István egyéni vállalkozó, valamint a partner szervezetek a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a MTESZ Fejér Megyei Szervezete, a FIVOSZ Fejér Megyei Bizottsága, az Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a TIT Fejér Megyei Egyesülete, a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Közép-Pannon Zrt.
 
Bemutatásra kerülnek az Óbudai Egyetem hallgatóinak féléves projekt munkái is. A látogatók megismerkedhetnek az Óbudai Egyetem és partnerei által megvalósított, vagy éppen készülő fejlesztésekkel, tudományos és innovációs projektekkel.
 
A rendezvény a környezettudatos fejlesztések bemutatását részesíti előnyben. A rendezvény másik célja a tudományos és innovációs tevékenységének bemutatása mellett a kapcsolatteremtés, illetve a kapcsolatok továbbfejlesztése a felsőoktatási szféra és a régió vállalatai, vállalkozói között.
 
Ezt célozza egy kerekasztal beszélgetés, valamint a személyes találkozók és konzultációk lehetősége. Reméljük, hogy a rendezvény hozzájárul a felsőoktatás és a vállalkozói szféra további sikeres együttműködéséhez, a régió ipari fejlődéséhez.


 További információ:

Dr. Seebauer Márta, Óbudai Egyetem AREK főigazgató-helyettes

E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >