Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A Vox Mirabilis Kamarakórus a Zadari Nemzetközi Kórusversenyen
A Vox Mirabilis Kamarakórus a Zadari Nemzetközi Kórusversenyen Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 03.

Image

Május utolsó hétvégéjén rendezték meg a Nemzetközi Kórusversenyt Zadarban. Az európai hírű kórusverseny nagy múltra tekint vissza, 18 éve rendezték az elsőt.
 
 
A nemzetközi versenyre nagynevű, rutinosan versenyző kórusok jelentkeztek Európa különböző országaiból. A Vox Mirabilis Kamarakórus is benevezett a megmérettetésre. A versenykiírásban sok feltételnek kellett megfelelni, előírás volt egy XVI. sz. előtti kórusmű, egy horvát zeneszerző műve, egy XX.sz-i, egy magyar és egy romantikus darab.
 

 
A fehérvári kamarakórus nagyon alapos felkészülés után egy igazán színvonalas programmal indult a versenyen: 6-8 szólamú kórusművekkel készültek, amely komoly kihívást jelentettek a 21 főből álló csapatnak.
 
A döntőbe 8 kórus jutott, köztük a Vox Mirabilis is, ami már önmagában óriási eredmény. A kiemelkedően magas minőségű versenyen tizedpontok döntöttek, a székesfehérvári kórus az előkelő 5. helyen végzett, nagyon magas, 89 pontszámmal, amely a nemzetközi és magyar pontozási rendszerben arany minősítésnek felel meg.
 

 
A neves karmesterekből, zenei vezetőkből álló 6 tagú nemzetközi zsűri több szempont szerint pontozta a versenyzőket.
 
A zsűri kiemelte a Vox Mirabilis hangzását, a kórus zenei érzékenységét, a művek kiváló interpretálását, a szólamok egységét, és a szakmai fejlődés érdekében sok jó tanáccsal látta el a kórus vezetőjét.
 
A méltán nagy nevű nemzetközi kórusversenyen kiválóan teljesített a Vox Mirabilis Kamarakórus, aki a kimagasló nemzetközi mezőnyben komoly elismerést kapott.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >