Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gyermeknap a Talentum Református Általános Iskolában
Gyermeknap a Talentum Református Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. június 10.

Image

Gyermeknap alkalmából vidám, játékos délutánt szerveztek a Talentum Református Általános Iskola diákjainak a pedagógusok és a szülők. Az eseményre ellátogatott dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Bóka Viktor jegyző, akik az iskola igazgatójával egyeztettek az intézményt érintő közeljövőben megvalósuló fejlesztésekről.

 

 

Egykerekű biciklis bemutatóval indult a gyermeknapi program a Talentum Református Általános Iskolában ma délután. Ugrálóvár, kültéri fajátékok és arcfestés is várta a diákokat, akik a budapesti Napraforgók Evangéliumi Játszóháznak köszönhetően kipróbálhatták az óriás csocsót is. Az iskola szülői munkaközössége friss gyümölcsökkel, sós ropogtatnivalóval és fagylalttal lepte meg a gyerekeket.

A játékos délutánon Szanyó Gáborné igazgató köszöntötte az oktatási intézmény mintegy százötven diákját, akiket dr. Cser-Palkovics András polgármester is üdvözölt. Elmondta, hogy a tanév vége felé közeledve nagyon jó, hogy egy vidám délutánon lehetőségük van a gyerekeknek egy kis kikapcsolódásra egy igazi közösségi program keretében. „A református közösség szép hagyománya, hogy a szülők az iskolával és a gyülekezettel összefogva megteremtik ezt. Ebből is látszik, hogy ez egy fontos építő közössége a városnak.” Székesfehérvár polgármestere kiemelte: „ A mai látogatáson arról is beszélgettünk a gyülekezet és az iskola vezetőivel, hogy mit tud tenni Székesfehérvár a gyülekezet, az általa fenntartott óvoda, iskola fejlődése érdekében. Örömmel osztjuk meg azt a hírt, amit nagyon régóta vártak már, hogy szeptemberre a Széchenyi úton lesz egy olyan gyalogátkelő, amely biztonságosabbá teszi a közlekedést az iskolásoknak is.” – jelentette be dr. Cser-Palkovics András.

Dr. Bóka Viktor jegyző elmondta, régi vágya már a református egyházközségnek és a gyülekezetnek, hogy a Széchenyi úti református templomba és a mellette lévő iskolába járók közlekedése, a Széchenyi úton való átkelés biztonságosabbá váljon. Az elmúlt időszakban több súlyos baleset is történt ezen a szakaszon, így e probléma megoldására indult kezdeményezést felkarolta a város. A Horvát István és a Palotai utat érintő jelzőlámpa-rekonstrukció keretében szeptember elejére megépül a jelzőlámpás gyalogátkelőhely a templom és a kollégium között.  

Székesfehérvár jegyzője hozzátette, a megbeszélésen szó volt az iskola mögötti, egykori MÁV pálya további hasznosításáról is. „Amikor visszakerült a város tulajdonába az aszfaltos kézilabdapálya, a Magyar Állam feltételei között szerepelt a terület 15 éves sportcélú hasznosítása. A pályát jelenleg az iskola használja az egyházközség és a Városgondnokság között kötött megállapodás alapján. Ennek az együttműködésnek a kiszélesítéséről is szóltunk ma, és a tárgyalások már a jövő héten folytatódnak.”  - tette hozzá dr. Bóka Viktor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >