Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Lezajlott a Szent László király vetélkedő első fordulója
Lezajlott a Szent László király vetélkedő első fordulója Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. június 10.

Image

Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület által meghirdetett „Szent László” szellemi vetélkedő elődöntőjének eredményét, valamint a döntőbe jutott csapatok további teendőit ismertették  a Szolgáltatóházban rendezett programon. Az eredményhirdetésen részt vett dr. Csurgai Horváth József, a vetélkedő zsűrijének elnöke.

 

 

Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület a tavalyi évben sikeresen megszervezett „Szent István és kora” vetélkedőt követően, idén egy újabb szellemi versenyt hirdetett tagsága körében. A vetélkedő nagyon jó hangulatú elődöntőjén 13, háromfős csapat vett részt, és adott számot tudásáról a Szent László király életéről, Ady és Nagyvárad kapcsolatáról, valamint a 2013-as Szent István emlékév székesfehérvári eseményeiről összeállított kérdésekre.

A totón a konkrét, és kiegészítő jellegű kérdésekre adott válaszokkal maximum 115 pontot lehetett elérni. A csapatok átlagosan 74 pontot (64,3 %-ot) értek el.  A döntőbe jutott hat csapat átlagteljesítménye 89 pont (77,4%). A 13 csapat részvételét oklevéllel köszönte meg a zsűri elnöke, dr. Csurgai Horváth József.

A „Szent László” vetélkedő döntőjébe hat csapat jutott be. A Vízügyesek és az Öreghegyi Klub két-két csapata mellett a Postás és a Kisfaludi Klub egy-egy csapata verseng a dobogóra jutásért a szeptemberi döntőben. Bár jön a nyári szünet, a döntőbe jutottak „házi feladatot” is kaptak, hiszen Szent László életének egyes részeit kell - sorshúzás alapján - 5 – 5 percben feldolgozniuk, amihez bármilyen segédeszközt igénybe vehetnek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >