Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ülésezett a Fehérvári Szenátus Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. június 10.

Image

Székesfehérvár kulturális koncepciójáról és a nagy nyári rendezvényekről tájékoztatta Brájer Éva alpolgármester és Vakler Anna, Székesfehérvár kulturális tanácsadója a Fehérvári Szenátus tagjait a testület soron következő ülésén, a Városháza kistanácstermében.

 

 

Az évente több alkalommal ülésező Fehérvári Szenátus három évvel ezelőtt azzal a céllal alakult, hogy egyeztessen a várost érintő stratégiai kérdésekről. A testület tagjai javasatokkal, szakmai tanácsokkal látják el a város polgármesterét és a városvezetést, így segítve Székesfehérvár fejlődését és versenyképességének megőrzését a gazdaság, a kultúra, az oktatás és a sport területén.

Brájer Éva alpolgármester tájékoztatást adott arról a közgyűlési döntésről, miszerint az Alba Regia Szimfonikus Zenekar új kulturális intézményként működik tovább a jövőben. A tervek szerint a Helyőrségi Klub hamarosan a város fenntartásában működik majd, és a zenei élet területén az elmúlt időszakban felmerült sok próbatermi probléma is megoldódhat így.

Az alpolgármester szólt az augusztusi programokról is. Elmondta, hogy augusztus 14-től augusztus 24-ig minden nap több helyszínen koncertekkel, történelmi fesztivállal várják a fehérváriakat és az idelátogatókat. A Székesfehérvári Királyi Napok programja az Árpád-ház konferenciával és a Fényutca ünnepélyes elindításával kezdődik. A vetítés a tervek szerint több napon át, minden este 20.30 órától lesz látható. Augusztus 15-én Miklósa Erika operaénekes ad koncertet a Nemzeti Emlékhelyen felállított színpadon, ahol augusztus 16. és 19. között a Koronázási Ünnepi Játékok keretében Szent László koronázásának szertartását láthatják az érdeklődők.

Új elemként szerepel az is, hogy augusztus 20-án, a díszközgyűlést megelőzően történelmi felvonulás indul a júliusban megnyíló Koronás Parktól a Fő utcán át a Szent István térig. A szervezők szeretnék, hogy minél többen legyenek részesei Székesfehérvár ünnepi közgyűlésének. Ezt követően pedig a nemzetközi néptánc-fesztivállal zárul az ünnepi programsorozat.

Brájer Éva a szenátus ülésén szólt a város kulturális koncepciójáról is. Mint elmondta, az elmúlt év során a könyvtár és a múzeum is a város fenntartásába került. A XXI. századi kihívások és az ezzel járó feladatok indokolják a közművelődési rendszer újragondolását. Fontos, hogy az intézmények az alapfeladatok ellátásán túl, igazi közösségi térré válva, komplex kínálatot nyújtsanak. A város tervei között szerepel többek között egy állandó város- és ipartörténeti kiállítás létrehozása is.

Vakler Anna, Székesfehérvár kulturális tanácsadója szólt a város 2015-2022 közötti időszakra szóló kulturális koncepciójáról, amely alternatívákat kínál a kulturális életminőség biztosítására az elkövetkező években is.          

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >