Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Sikeres, aktív évet zárt a Székesfehérvári Diáktanács
Sikeres, aktív évet zárt a Székesfehérvári Diáktanács Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. június 10.
Tartalmas, sikeres évet zárt a Székesfehérvári Diáktanács. A 45 fős testület számos programot valósított meg a város általános és középiskoláiban. Többek között az idei évben indult el az „Ilyen a Mi iskolánk” programsorozat is, amely a közösségépítést szolgálja. A Diáktanács legaktívabb tagjai, Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok vezetésével, egy kirándulás keretében értékelték az elmúlt időszakot, és készítették elő a jövőre tervezett programokat Zánkán.  A háromnapos tábor résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester is meglátogatta.

 

 

A 2011-ben, 45 fővel megalakult Székesfehérvári Diáktanács az idei tanévben számos programot valósított meg. Az általános és középiskolásokból álló szervezet indulásakor azt a célt tűzte ki, hogy elősegítse a város alap- és középfokú oktatási intézményei közötti kapcsolattartást, a kommunikációt, egymás jobb megismerését, a közösségépítést és a városi diákélet fellendítését, izgalmasabbá és mozgalmasabbá tételét.

Az év értékelésére, zárására és a jövőbeni programok előkészítésére Zánkán került sor, ahol egy háromnapos táborban a legaktívabb diáktanács-tagok vehettek részt.  Az értékelés során Rácz Zoltán, a Diáktanács elnöke megköszönte a diáktársak egész éves munkáját, és köszönetet mondott a város vezetésének is, hogy meghallgatják problémáikat és minden lehetőséget megadnak, hogy ötleteiket megvalósítsák. „A mostani beszélgetések során is kiderült, mi az, ami jól sikerült, hol tudunk még többet tenni, és természetesen sok-sok ötletünk van a jövőre vonatkozóan is.”- mondta a Diáktanács elnöke.

„Ebben a tanévben indult el igazán lendületesen iskolák közötti szorosabb kapcsolattartás folyamata, amelyet az „Ilyen a Mi iskolánk” program is jól szolgált.” – értékelte az idei munkát dr. Cser-Palkovics András, aki a tábor második napján látogatta meg a fiatalokat Zánkán. Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a diákoknak a város közösségének erősítésében végzett munkájukért. Arra bíztatta őket, hogy ugyanilyen lendülettel folytassák ezt a következő tanévben is. „Az idei évben megvalósult programok is erősítik a város fiataljaiban azt a gondolatot, hogy jó és érdemes közösségi ügyekkel foglalkozni, és beleszólni a Benneteket érintő ügyekbe. Elindultunk közösen egy jó úton, amelyet érdemes folytatni, de továbbra is azt kérem Tőletek, mondjátok el nekünk, városvezetőknek, véleményeteket, milyennek látjátok Székesfehérvárt, mi kell ahhoz, hogy jól érezzétek itt magatokat, vagy adott esetben visszajöjjetek ide, és itt alapítsatok családot.”- tette hozzá a polgármester.

A zánkai táborban résztvevők az első napon értékelték az idei évet, majd elkezdték összeállítani a következő tanév programját, amelynek során sok új ötlet, javaslat merült fel. A tábor zárónapján pedig az Országos Diákparlamenttel foglalkoztak, hiszen ez lesz az ősz kiemelt eseménye a fehérvári fiatalok életében.   

Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok kiemelte, hogy az év elején tartott tisztújítás során jó döntésnek bizonyult a háromtagú elnökség megválasztása. „A programok előkészítését és megvalósítását a bizottságok helyett alakult munkacsoportok hatékonyabban segítették, így gördülékenyebb, és eredményesebb volt a Diáktanács idei évi munkája. Nagy hozadéka az idei évnek, hogy az általános iskolások is aktívan bekapcsolódtak a programok szervezésében.” – mondta el az ifjúsági tanácsnok.

A 18 fős, általános és középiskolásokból álló csapatnak a szakmai munka mellett sportolásra, szórakozásra is volt lehetősége. A társasjátékok mellett a szabadtűzön főtt, közösen készített paprikás krumpli elfogyasztása is erősítette a kis csapat közösségét.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >