Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow KÖZEL EZREN VETTEK RÉSZT AZ IDEI TESZ FUTÁSON
KÖZEL EZREN VETTEK RÉSZT AZ IDEI TESZ FUTÁSON Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. június 10.

 

Image

A hagyományokhoz hűen idén is a Depónia futással indult a 3. Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért Futóverseny, amelyen több, mint ötszázan vettek részt.

 

 

 

Az egészséges életmódot, a sportolás szeretetét és a környezetvédelmet népszerűsíti a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóverseny, amelyet idén is az Alba Regia Atlétikai Klub rendezett meg Székesfehérvár Önkormányzata és a Depónia Kft. összefogásával.

 „Nagy öröm, hogy harmadik alkalommal köszönthetem a TESZ Futás résztvevőit, szervezőit.” – mondta dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere kiemelte: „Ez a program jól mutatja, hogy a székesfehérváriak életében fontos a sport, a mozgás. Minden évben újabb és újabb egyéni indulókkal, csapatokkal bővül a résztvevők köre. Azt gondolom, ez a rendezvény egyik legfőbb hozadéka. A családok, munkahelyi csapatok nekiállnak sportolni, és jól érzik magukat, így nemcsak egészségükért tesznek, de erősödik saját kis, és a város egész közössége is. A sportolási lehetőségek pedig egyre bővülnek Székesfehérváron. Ma már többek között a Bregyó-közben, a Halesz ligetben és a Béke téren is megfelelő körülmények biztosítják a futás, a sportolás lehetőségét.”  - tette hozzá a polgármester.  

A köszöntőt követően Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója indította el az első mezőnyt. A Depónia futás során egy kört kellett megtennie a több mint félezer résztvevőnek, akik a helyszínen nevezhettek egy laposra taposott PET palackkal. A célba érés után minden induló átvehetett egy jutalom pólót annak emlékére, hogy teljesítette a távot. A résztvevők közül sokan voltak olyanok, akik már a pólógyűjtemény bővítéséért futottak. 

A második mezőny rajtjelét Székesfehérvár polgármestere adta meg. Az egyéni indulók között, akik a leghosszabb, közel 10 kilométeres távot teljesítették, ott volt a program egyik fővédnöke, Miklósa Erika operaénekes is. A munkahelyi négyfős váltók négy kört, azaz közel öt kilométert, míg a családi háromfős csapatok egy kört, vagyis 1,2 kilométert futottak. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >