Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Díjazták a Pünkösdi Virágálom legszebb alkotásait Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. június 11.

Image

Ünnepélyesen, a Városháza előtt hirdették ki tegnap délelőtt a Pünkösdi Virágálom közönségszavazásának eredményét. A hosszú hétvégén kétszáznál is többen voksoltak a legszebbnek talált kompozíciókra. A szavazást a Virágvár Virágüzlet nyerte, második lett a Freya Virágszalon, a harmadik helyen pedig a Virág-Ajándék üzlet végzett. A dekorációk készítői értékes jutalmakat vettek át dr. Cser-Palkovics András polgármestertől.

 

A Pünkösdi Virágálomnak tíz évre visszanyúló hagyományai vannak Székesfehérváron. Az ünnep tiszteletére minden esztendőben virágba borul a Belváros az ügyes kezű, kreatív virágkötőknek köszönhetően. Idén „Nyitva van az aranykapu” mottóval hirdették meg a rendezvényt, a szakemberek tizenegy belvárosi kaput, illetve udvart díszítettek fel Pünkösd alkalmából.

 


A Virágálom pénteki megnyitója után közönségszavazás indult. A polgárok a Városháza portáján és a Fehérvári Ajándékboltnál elhelyezett ládákba adhatták le voksaikat az általuk legszebbnek ítélt kompozíciókra, összesen 236 szavazat érkezett be. Az ünnepélyes díjátadót ma délelőtt a Városháza előtt tartották, ahol Sárközi Márika, a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendéke énekelte el a „Virágok vetélkedése” című bukovinai népdalt, majd Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója hirdette ki a verseny eredményeit.

Az első három helyezettnek dr. Cser-Palkovics András polgármester nyújtotta át az értékes jutalmakat. A közönségszavazást a Virágvár Virágüzlet nyerte a Hősök terén, a Bástya kapunál található levendulás kompozícióval, az üzlet vezetője, Pereszteginé Bőcs Hajnalka kettő, a 2014-2015-ös évadra szóló bérletet kapott a Vörösmarty Színház felajánlásaként. Második lett a Gesztenyés udvart és annak bejáratát dekoráló Freya Virágszalon, az Árpád-fürdő által felajánlott kétszemélyes belépőt Hartyáni Rita üzletvezető vette át. A harmadik helyen a Virág – Ajándék üzlet végzett a Püspökség kapujánál elhelyezett kompozícióval, Nagy Jánosné boltvezető a Jancsár Hotelben eltölthető hosszú hétvégét nyert munkájuk elismeréseként. A díjátadón Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott mind a tizenegy helyszínt dekoráló virágkötőnek azért, hogy díszes műalkotásaikkal ismét megajándékozták a fehérváriakat és a turistákat. Dr. Cser-Palkovics András arra biztatta a szakembereket, hogy jövőre is kapcsolódjanak be a Pünkösdi Virágálom rendezvénybe.

 

 


 

A Pünkösdi Virágálom szervezői még egy örömteli feladatnak tettek eleget a mai díjátadón. A pénteki megnyitót követően, a Hősök terén virágkötészeti bemutatót és árverést tartottak, melyen 35.000 forint gyűlt össze. A pénzt egy székesfehérvári pedagógus leukémiával küzdő, két és fél éves kislányának gyógykezelésére ajánlották fel. Az összeget Kincses Zsolt Dávid, a Hatósági Főosztály vezetője vette át a díjátadón, és juttatja el hamarosan a kislány családjának.

Aki az hosszú hétvégén nem tudta megtekinteni a díszes kapukat és udvarokat, az a következő hetekben is megteheti. A virágkötők idén tartós kompozíciókkal, a szélsőséges időjárást jól bíró cserepes, illetve évelő növényekkel dolgoztak, melyek a folyamatos gondozásnak, öntözésnek köszönhetően még hetekig, hónapokig láthatóak lesznek Székesfehérvár belvárosában.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >