Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A közgyűlés is támogatja a Honvédelmi Minisztérium költözését Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. június 11.

Image

Rendkívüli közgyűlést hívott össze kedden délelőttre Székesfehérvár polgármestere, amelyen a képviselőtestület örömmel üdvözölte és nyilatkozatában egyhangú döntéssel támogatta a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérváron történő elhelyezését. Mint dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, ez a lehetőség erősíti a város elismertségét és további fejlődést biztosít Székesfehérvár számára. A közgyűlés határozott arról, hogy minden segítséget megad a 2016. március 15-ig tartó előkészületekhez, amelynek során az alkalmas ingatlanok felkutatása mellett a minisztériumban dolgozók családjainak megszólítása lehet a város legfőbb feladata.

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése egyhangú igen szavazatokkal támogatja a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérváron történő elhelyezését, működését. A képviselőtestület által elfogadott határozat szerint megtiszteltetésnek tartják a felkérést és nyilatkozatukban megerősítik, hogy a Honvédelmi Minisztérium fehérvári működése tovább erősíti a város elismertségét, rangját, valamint a közigazgatásban betöltött szerepét. 

 


 

Mint ismert, a kormányalakítás napján, pénteken kérte fel Orbán miniszterelnök Hende Csaba honvédelmi minisztert, tekintse át annak lehetőségét, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön legkésőbb 2016. március 15-ig. 

„A Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözése történelmi mérföldkő a város életében. Olyan horderejű kérdés, amellyel azonnal foglalkozni kell. Több mint ezer éve katonaváros vagyunk, ezeknek a hagyományoknak az ápolása Szent István óta folyamatosan jelen van a város életében. A Honvédelmi Minisztérium fehérvári székhelyének megteremtése és munkaszervezetének itteni működtetése a megtiszteltetés mellett komoly kihívást is jelent. Meggyőződésem, hogy Székesfehérvár alkalmas a Honvédelmi Minisztérium befogadására, hiszen olyan ingatlanokkal rendelkezik a város, amelyek képesek helyet adni az államigazgatási csúcsszerv tevékenységeinek. A mi fő feladatunknak pedig az ott dolgozó emberek és családjaik megszólítását tartom.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András. 

 


 

A rendkívüli közgyűlésen részt vett Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is, aki úgy fogalmazott: a Honvédelmi Minisztérium fehérvári működése megtiszteltetés, elégtétel és elismerés a városnak. „Székesfehérvár ősi koronázóváros, a nemzet történelmi fővárosa ismét a kormányzás részese lehet, több száz év után ismét az állam fontos részeként működhet, ha otthont ad ennek a jelentős minisztériumnak. A döntés egyben elismerése az elmúlt négy év munkájának, hiszen Fehérvár erős, magában bízó, gazdasági tekintetben is erős város lett, amely fontos és felelősségteljes döntést tud hozni a közgyűlésen keresztül." - hangsúlyozta Vargha Tamás országgyűlési képviselő. 

A közgyűlés végül egyhangúlag, 20 igen szavazattal fogadta el a határozati javaslatot, amely erős felhatalmazást jelent. A döntés értelmében a város polgármestere egyeztetéseket folytathat a honvédelmi miniszterrel a minisztérium Székesfehérváron történő elhelyezése ügyében és a jegyzővel együtt megvizsgálja, hogy a város területén mely épületek alkalmasak a minisztérium kialakítására. A rendkívüli közgyűlés felhatalmazta a város vezetését arra is, hogy szükség esetén folytassanak egyeztetéseket az alkalmas ingatlanok tulajdonjogának megszerzése érdekében, valamint gondoskodjanak a minisztérium tényleges elhelyezésének előkészítéséről, a szükséges pénzügyi források felkutatásáról. 

 


 

A képviselőtestület döntéséről dr. Cser-Palkovics András polgármester írásban is haladéktalanul tájékoztatja Hende Csaba honvédelmi minisztert.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >