Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
ÚJABB BAJNOKI CÍMET SZERZETT A FEHÉRVÁR RUGBY CLUB NŐI CSAPATA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 11.

Image

Dinnyésen rendezték a rögbi Női Bajnokság nyolcadik, egyben utolsó fordulóját. A bajnokságban végig vezető fehérvári lányok az utolsó fordulóban a Vácot és az Agárdot is legyőzték, míg a Batta Buldogok ellen 17-12-es vereséget szenvedtek. A bajnoki cím elhódításáért azonban már nem kellett izgulni, így a 2012/2013-as bajnokság után újra a Fehérvár Rugby Club női csapata lett a bajnok, ráadásul Huszti Katalin lett a legtöbb pontot szerző magyar játékos.

 

Fehérvár Rugby Club - Vác. 41 - 7. /19 - 0.
A mérkőzés végeredményét gyorsan eldöntötte Huszti Katalin három egymás utáni 3 céljával (15 pont) amiből két jutalomrúgást (4 pont), Kiss Fanni azonnal be is rúgott. A félidő ezzel 19 – 0 volt.
A Második félidő is Huszti Katalin céljával kezdődött, Katalin most is körbe futotta a védőket, gyorsasága ellen nem volt "gyógyszer". A jutalomrúgást Kiss Fanni most sem hibázta el. Egy kicsit visszavett a Fehérvár a lendületből, sok szép passzal sikerült újabb célt szerezni Kiss Fanni jóvoltából. Kicsit lazított az FRC női csapata így esett, hogy a Váci lányok egy 7 pontos célt szereztek.
 

 
Második mérkőzés: Fehérvár Rugby Club - Agárd 31 - 10. /14 - 10.
Az Agárd elleni mérkőzések mindig tartogattak meglepetéseket a gyors fiatal lányaik végett. Most sem volt ez másként. Huszti Katalin 5 pontos célja nem sokat váratott magára, amit Jakab Zsuzsanna 2 pontos rúgása követett. Ezt követően az Agárd szerzett 5 pontot, így az állás 7 – 5 volt. A Fehérvár fiatal játékosa Zólyomi Edit egy félpályás elfutásával 5 pontot ért el, majd Kis Fanni 2 pontos jutalomrúgásával 14 – 5 módosult az eredmény. Az Agárd egy ügyes irigylésre méltó megoldással újabb 5 pontot szerzett, 14 – 10 volt ekkor az állás. Huszti Kata ekkor sem tétovázott, újabb elfutásával 21 – 10 lett az első félidő vége. A Második félidőben néhány kulcsjátékos cseréjét követően a Fehérvár ismét célokat szerzett, először Jakab Zsuzsanna (5 pont), majd Takács Katalin (5 pontos) céljával nyert a Fehérvár 31 - 10 re.
 
Harmadik mérkőzés Fehérvár Rugby Club - Batta Buldogok 12 - 17. / 5 - 7.
A mérkőzésnek már csak a győzelem volt a tétje, a Fehérvár Rugby Club-tól nem lehetet elvenni a bajnoki címet. A mérkőzés első célját Huszti Katalin szerezte. A battai lányok egy fehérvári védelmi hibát kihasználva 7 pontot szereztek így át vették a vezetést, és mehettek 5 – 7-es előnnyel a félidőre. A második félidőben újabb Huszti Katalin cél következett, ahonnan Kis Fanni könnyen berúgta a jutalomrúgást, 12 - 7. A mérkőzést azonban Battai női csapat nyerte 17 – 12-re.
A bajnokságot viszont nem, így a 2012/2013 évet követően ismét a Fehérvár Rugby Club női csapata nyerte a bajnoki címet!
 

 
Statisztika: Huszti Katalin (Fehérvár) lett a bajnokságban legtöbb pontot szerző magyar játékos (180 pont), míg ugyanitt a junior korú, szintén fehérvári Kiss Fanni a második lett (172 ponttal). A legtöbb célt is Huszti Katalin szerezte a 2013/2014-es bajnoki évad folyamán, szám szerint 36 célt, megelőzve ezzel a második helyen végző Kiss Fannit (FRC) 28 cél.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >