Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elkészült a Karinthy Frigyes utca
Elkészült a Karinthy Frigyes utca Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2014. június 13.

Image

Tegnap délelőtt került sor a megújult Karinthy Frigyes utca műszaki átadására. Az elmúlt hetekben mintegy kétezer négyzetméteres felületen új kopóréteg került az útszakaszra, valamint akadálymentesítették a járdát. Mint Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, az engedélyeztetést követően egy gyalogos-átkelőhely is létesül a Pozsonyi út és a Karinthy Frigyes utca kereszteződésében, amely jobb megvilágítást is kap a közlekedők védelmében.

 

A Saára Gyula útfelújítási program keretében mintegy 11,5 millió forintból újult meg a Karinthy Frigyes utca. A forgalomtereléssel és kisebb korlátozásokkal járó aszfaltmarási munkákat követően új kopóréteg került mintegy kétezer négyzetméteres felületre, valamint az útszegély javítása is megtörtént azokon a helyeken, ahol ezt a vízelvezetési problémák szükségessé tették. 

 


 

A csütörtök délelőtti műszaki átadáson a kivitelező cég, valamint a szakhatóságok képviselőivel közösen részt vett Deák Lajosné is. A 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője megköszönte a lakók türelmét és örömmel számolt be az útfelújítás részleteiről. 

 


 

 

„Nagy forgalmat bonyolít a Karinthy Frigyes utca, éppen ezért fontos, hogy megújulhatott az útburkolat. Az új kopóréteg felvitele mellett akadálymentesítettük ezen a területen a járdaszakaszokat, ezzel segítve a babakocsival, illetve kerekesszékkel közlekedőket. A Karinthy Frigyes utca és a Pozsonyi út kereszteződésében a lakossági igényeknek eleget téve ismét kijelölésre kerül a gyalogos-átkelőhely, amelyet korábban a nem megfelelő közvilágítás miatt szüntettek meg. Az engedélyeztetést követően megkezdődik az új átkelő kialakítása és ezzel együtt a közvilágítás fejlesztése is megtörténik, a gyalogosok védelmében.” – mondta el Deák Lajosné. 

 


 

A terület képviselője kitért a további tervekre is, hiszen a szegélyek javítása és a járdaszakaszok akadálymentesítése most megtörtént, ám szeretné, ha az elkövetkező években teljesen megújulhatna a járda is a Karinthy Frigyes utcában. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >