Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Megújult játszótér, virágos udvar a Vasvári Pál Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. június 13.

Image

Virágpalánta ültetéssel adták át a Vasvári Pál Általános Iskola megújult játszóterét és udvarát. A pályázati forrásból, valamint önkormányzati és magánszemélyek támogatásával megvalósult beruházás két év alatt készült el. A mai ünnepélyes átadáson jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester, Török Szabolcs, a KLIK Székesfehérvári Tankerületének vezetője, és Eszéki Ágnes, a Székesfehérvári Intézményi Központ főigazgatója is.

 

 

Családi nappal és vidám játékos programokkal vették birtokba tegnap a Vasvári Pál Általános Iskola diákjai a megújult játszóteret és a megszépült, virágos udvart. Az alsó tagozatosok néptánc bemutatóját egy szavalat követte, majd dr. Cser-Palkovics András mondott köszönetet a felújításban résztvevőknek, hogy anyagi támogatással, önkéntes munkával segítettek az iskolának. Ennek eredményeként megépült a játszótér és az oktatási intézmény udvara is, amely egy szebb, hangulatosabb képet mutat mostantól. Székesfehérvár polgármestere jó pihenést és tartalmas nyári szünetet kívánt a diákoknak. A köszöntőt követően a meghívott vendégek az iskola jól tanuló, jó magatartású első és nyolcadik osztályos diákjaival közösen ültettek el egy-egy virágpalántát.

 

 


 

A megvalósult fejlesztéseket anyagilag támogatta Viza Attila, a terület önkormányzati képviselője. Mint elmondta, egyéni képviselői kerete terhére, az elmúlt két év során 400 ezer forintot meghaladó támogatást nyújtott az udvar és a játszótér felújítására, valamint a kamerarendszer kiépítésére.

 

 


 

Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója elmondta, az intézmény udvara két év alatt újult meg. A területrendezést követően beszerezték az új játszótéri elemeket. A régi eszközök cseréjét nemcsak az idő múlása indokolta, hanem azok a rongálások, amelyeket az iskola területére az éjszakai órákban, illetve tanítási szünetekben jogtalanul behatolók okoztak.  A megújult játszóteret és a parkosított udvart mostantól kezdve már a térfigyelőkamerák is védik.

 

 


 

Az iskolaigazgató hozzátette, a játszótér, a csúszda felújítása mellett sikerült uniós projekt révén az udvar növényzetét is megújítani. „Komoly földcserére került sor, és a parkosítás keretében kis virágoskerteket alakítottunk ki a tenderben nyertes kiváló vállalkozó segítségével. Most ezen ünnepi alkalommal, vendégeinkkel közösen ültettünk el egy-egy virágpalántát, amelyek a gyermekeinket is jelképezik. A virágok azonban nemcsak szebbé és vidámabbá teszik az udvaron töltött időt, hanem nevelnek is, hiszen minden egyes kis kertnek meg lesz a maga gazdája, egy-egy osztály fogadja majd örökbe, és gondozza egész éven át.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >