Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow SZÉKESFEHÉRVÁR RALLYE: VÉGÜL HERCZIGÉK ÖRÜLTEK
SZÉKESFEHÉRVÁR RALLYE: VÉGÜL HERCZIGÉK ÖRÜLTEK Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2014. június 16.
Hatalmas csatát, jó versenyt hozott a sportág vérkeringésébe hét év szünet után visszatérő Székesfehérvár Rallye. Az országos bajnokság idei második futamán, melyet az első nap murván, a másodikat aszfalton abszolvált a mezőny, a huszáros hajrát bemutató, 2009-es abszolút magyar bajnok, Herczig Norbert győzött, a sokáig vezető Krózser Menyhért előtt, a harmadik helyen a címvédő Kazár Miklós végzett.
 
 
Az első, murvás nap után nagyon közel volt egymáshoz az élen álló Krózser Menyhért, valamint az őt üldöző Herczig Norbert, kettejüket alig több, mint 7 másodperc választotta el egymástól.
 

 
Őket követte Kazár, Turán, Botka és Ollé hat szakasz után.
 
A vasárnapi első, aszfaltos gyorsaságin aztán rögvest tovább faragott hátrányából a végig koncentráltan, gyorsan, de óvatosan versenyző Herczig Norbert, de az igazi áttörést a 10. szakasz hozta meg.
 
Ekkor Krózserék már váltó gondokkal is küszködtek, de a Mitsubishit kormányzó pilóta a célban elmondta, az időeredmények alapján sem nyertek volna, Herczig pedig három gyorssal a vége előtt átvette a vezetést. Innentől kezdve Herczigék a biztos vezetés tudatában visszavettek a tempóból, jól tették, mert bár Botka Dávid behúzta az utolsó két szakaszt, a Skoda párosa gyűjtötte be a Székesfehérvár Rallye megnyerésért járó bajnoki pontokat.
 

 
A végeredmény nagyon szoros lett, hiszen az ötödik helyen záró, új, 2014-es Peugeot 208-cal induló Turán Frigyes is egy percen belül ért célba az elsőhöz képest.
 
A Székesfehérvár Rallye végeredménye:
 
1. Herczig Norbert, Igor Bacigal
2. Krózser Menyhért, Papp György
3. Kazár Miklós, Szőke Tamás
4. Botka Dávid, Mihalik Péter
5. Turán Frigyes, Zsíros Gábor
6. Ollé Sándor, Tóth Zsolt.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >