Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Hétvezéres barangolások a Felvidéken, a Rákóczi család nyomában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. június 17.

Image

A székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola is bekapcsolódott a Határtalanul programba. Az intézmény hetedik osztályos tanulói június elején részt vettek a „Rákóczi nyomában” című felvidéki úton, ahonnan életre szóló élményekkel tértek haza.

 

 

A Határtalanul program a nemzeti összetartozás programja. Célja, hogy elősegítse a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közötti személyes kapcsolatok, valamint a résztvevő intézmények közötti szakmai kapcsolatok kialakítását. Magyarországi iskolák az állam támogatásával osztálykirándulásokat szerveznek a szomszédos országok magyarlakta területein, így a diákok tapasztalatokat szereznek a külhoni magyarságról.

 


 

A székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola egymillió forintot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Határtalanul” pályázata keretében. Az intézmény negyven tanulója négy pedagógus kíséretében megismerkedhetett a Rákóczi-szabadságharchoz közvetlenül kötődő felvidéki kulturális értékekkel. A hetedikes diákok június 1-4-e között látogatást tettek Fülekre, ahol magyar iskolásokkal találkoztak, és a tanulók előadásán, a velük való beszélgetések során ismerkedtek Palócfölddel. Eljutottak Rimabányára és Borsiba, II. Rákóczi Ferenc fejedelem szülőhelyére.  A hétvezéresek jártak továbbá Kassán, Késmárkon, Lőcsén, Betléren az Andrássy család kastélyában és Rozsnyón, ahol a magyar iskolásokkal együtt ünnepelték a Nemzeti Összetartozás Napját.

 

 


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >