Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Balaton Best Card az északi part hét településén
Balaton Best Card az északi part hét településén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 18.

Image

Sok turista még a pihenésre szánt nyaralást is végigrohanja, hogy minél több helyen, minél több élményt szerezzen, de ezeket valójában nincs ideje igazán átélni. A tartalmas, minőségi élményekben gazdag nyaralást mostantól egy új turisztikai kedvezménykártya segíti a Balaton északi partján. Az ingyenes buszozás mellett a látogatók olcsóbban mehetnek múzeumokba és strandra is hét településen, köztük Tihanyban és Balatonfüreden.
 
 
Európában egyre népszerűbb a lassú tempójú utazásfilozófia, a slow turizmus, ami a minél több látnivaló és élmény hajszolása helyett a lassabb, ám tartalmasabb időtöltésre koncentrál.
 
A Balaton Best régió hét települése most ezzel a turisztikai filozófiával szeretne még minőségibb élményeket biztosítani a látogatóknak, ezért létrehozták a Balaton Best Card (BBC) térségi turisztikai kedvezménykártyát.
 
“A BBC-kártya létrehozásával nem csak az volt a célunk, hogy kedvezményeket nyújtsunk az ide látogatóknak, de azt is szeretnénk elérni, hogy kicsit lelassulhassanak. Tegyék le autóikat, hagyják a megszokott stresszt otthon, szánjanak magukra és szeretteikre több időt. Sétáljanak el egy-egy nevezetességhez, gyönyörködjenek a táj szépségeiben, a part végigrohanása helyett üljenek be egy kávézóba, beszélgessenek, vagy nyugodtan igyanak meg egy pohár bort.” – mondta el Semsei Sándor, a Balatoni Riviéra Egyesület elnöke, a Balaton Best társelnöke a kártya bevezetése kapcsán.
 
A BBC-kártyát minden vendég szállásadójánál kapja meg a Balaton Best-térségben, azaz Almádiban, Alsőörsön, Felsőörsön, Csopakon, Lovason, Füreden és Tihanyban. A kártyával nem csak ingyen utazhat a BALATON VOLÁN feliratú helyközi járatokon Balatonfűzfő és Tihany között, valamint a füredi helyi járatokon, de a strandokat is olcsóbban látogathatja.
 
Ott tartózkodása első négy napjában minden kártyatulajdonosnak 40% kedvezmény jár a strandbelépő árából, aki pedig négy napnál többet tölt a Best térségben, az ingyen mehet fürdőzni.
 
A BBC kártyával egy-egy család egy hét alatt akár 20-30 ezer Ft-ot is megspórolhat kiadásaiból, hiszen a kártyával nemcsak a strand és a busz lehet ingyenes, de 10-25% kedvezményt ad több múzeum, élménypark és étterem is.
 
A hét település a kártyarendszer bevezetése előtt számos működő nemzetközi mintát vizsgált meg és az ott szerzett tapasztalatokat ötvözték a Balaton nyújtotta lehetőségekkel. Hasonló rendszerrel legközelebb a Fertő-tó partján lehet találkozni, annak is az ausztriai oldalán, a Balaton Best Card tehát egyedülálló Magyarországon.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >