Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Rendhagyó tanévzáró freskóavatással a Munkácsy iskolában
Rendhagyó tanévzáró freskóavatással a Munkácsy iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. június 20.

Image

Rendhagyó módon, freskóavatással zárták a tanévet a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A Nemzeti Tehetség Program pályázatán az intézmény a Tankerület és az Önkormányzat támogatásával sikeresen vett részt. Így az országban elsőként születhetett meg az épület homlokzatán úgy egy műalkotás, hogy ezzel egy általános és egy szakképző iskola közösen támogatta a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítését. A freskóavatáson köszöntőt mondott dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is.

 

 

Közel egymillió forintot nyert a Nemzeti Tehetség Program keretében a „Templomunk a mi iskolánk program - freskófestés a Munkácsy Mihály Általános Iskola főhomlokzatán” című, NTP-MTI-13 kódjelű pályázatával a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola.  A pályázat keretében az iskola épületének főhomlokzatára egy, az iskolában folyó munkát szimbolizáló művészi freskó került. Ehhez kapcsolódóan, az oktatási intézmény alapítványának és a PLATZBAU Kft-nek köszönhetően megszépült az iskola előtti kis tér is, ahol csütörtökön este freskóavatással egybekötött, rendhagyó tanévzáró ünnepséget tartottak.

 

 


 

A résztvevőket Tóth Péter igazgató köszöntötte, aki a közös munkát emelte ki elsőként, amelynek a pedagógusok és diákok is részesei voltak. Mint mondta, az iskolai élet legboldogabb pillanata a tanévzáró, hiszen a mérlegvonás után a pihenésé lesz a főszerep. Kitért arra, hogy ismét gazdagabb lett az iskola, hiszen ezentúl egy együttműködés keretében létrejött freskó díszíti a homlokzatot.

A szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítését is szolgálta az a pályázat, amelynek keretében a freskó elkészítésében az általános iskola együttműködött a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola tanulóival. Példaértékű ez a tehetséggondozó program, hiszen két különböző intézménytípusú iskolát, különböző korosztályokat hozott össze a technika-tematika összekapcsolásával.

 

 


 

A diákok értékteremtő tevékenységét az ARTTÉKA Művészet Határok Nélkül Egyesület koordinálta, Lencsés Zsolt festőművész művészeti vezetésével. A tanévzárón ő mutatta be azt a freskót, amely valójában egy kollázs, a gyermekek által megálmodott világ jelenik meg rajta.

A freskóavatással egybekötött ünnepségen részt vett Székesfehérvár polgármestere is. Dr. Cser-Palkovics András köszönetét fejezte ki a város polgárai nevében mindazoknak, akik segítettek egy nem könnyű tanév végigvitelében. Hangsúlyozta, hogy fenntartótótól függetlenül fehérvári tanárok tanítanak fehérvári diákokat az iskolában, és ez a kötelék mindig megmarad. A városvezető ezt követően az elkészült freskót méltatta, amely az épület homlokzatán Székesfehérvár épített örökségének részévé válik. Végezetül mindenkinek jó pihenést kívánt, felhívva a figyelmet arra, hogy a nyár veszélyeket is rejt, így kérte, hogy a diákok vigyázzanak magukra.

A tanévet Török Szabolcs, a KLIK Székesfehérvári Tankerületének igazgatója zárta le. Utalt rá, hogy kevés olyan nap van, amelyet azonos lelkesedéssel várnak a tanárok és a diákok, de a tanévzáró napja ilyen. Emellett köszönetet mondott azért a színvonalas munkáért, amelynek köszönhetően eredményes évet zárhat az iskola, végezetül pedig hivatalosan is lezárta a Munkácsy iskolában a 2013/14-es tanévet.

 

 


 

Az ünnepséget követően minden osztály saját termébe vonult, ahol sor került az igazi számadásra, azaz a bizonyítványosztásra, majd ténylegesen is megkezdődött a nyári szünet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >