Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kerékpáros járőrök Székesfehérváron
Kerékpáros járőrök Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. június 23.

Image

Hat kerékpáros járőr teljesít szolgálatot mostantól a Belváros környékén. Sajtótájékoztató keretében ma azt a három járművet mutatták be, amelyet a város által nyújtott támogatásból vásárolt meg a Székesfehérvári Rendőrkapitányság. Az eseményen jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi kapitány.

 

A székesfehérváriak biztonságérzetének növelése és a város közbiztonságának érdekében hat kerékpáros rendőr járőrözik a Belváros környékén és igény esetén a külsőbb városrészekben. A három jármű beszerzéséhez Székesfehérvár Önkormányzata adott támogatást.

 

 


 

„Székesfehérvár Önkormányzata nemcsak a Városi Rendőrkapitányság eszközbeszerzését támogatta, hiszen hamarosan a közterület-felügyelők is kapnak két szolgálati kerékpárt. Az a törekvésünk, hogy a rendőrség szakmai iránymutatása mellett a Közterület-felügyelet is fejlődjön a városban.” – jelentette be dr. Cser-Palkovicsa András. „ A város mintegy 20 millió forinttal támogatja a rendőrség munkáját. Ezért cserébe mi azt kérjük, hogy az utcai jelenlét növekedjen, hiszen a lakossági fórumokon a fehérváriak mindig hangsúlyozzák, hogy biztonságérzetüket növeli, ha látják az utcán szolgálatot teljesítő járőröket és közterület-felügyelőket.” Székesfehérvár polgármestere hozzátette, ha a következő években is lesz erre szakmai igény, a város bővíteni tudja a kerékpárok számát.  

Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi kapitány kiemelte: „A közterületi jelenlét növelése mellett  az is nagy előnye a kerékpáros járőröknek, hogy olyan helyszínekre is gyorsan eljutnak, és ki tudnak szállni, ahová autóval ez nehézkes lehetetlen lenne. A napi szolgálatot teljesítő kollégáink mellett dolgozik immár a hat járőr is, így még szélesebb körű a rendőri jelenlét Székesfehérváron.” A trekking típusú kerékpárokról szólva a rendőrkapitány elmondta, hogy a megerősített duplafelnis kétkerekűek a városi és a földutakon egyaránt jól használhatók.

 

 


 

A kerékpárok fehér színűek, kék POLICE felirattal és egy hátsó táskával vannak felszerelve a járőr-felszerelések tárolására. A Városi Rendőrkapitányság hat járőrt nyári kerékpáros ruhával, sisakkal, napvédő szemüveggel és kesztyűvel is felszerelt. A kerékpáros rendőrök nemcsak a Belváros környékén, hanem igény esetén, a bűnügyi-közbiztonsági helyzethez igazodva külsőbb városrészekben is járőröznek majd a jövőben. Ez is javítja majd a város közbiztonsági helyzetét, és növeli a lakók biztonságérzetét.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >