Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vakációnyitó a Sziget utcai iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. június 25.

Image

Idén nyáron is színes programokkal, heti három alkalommal várja a nyári szünetben a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ Ifjúsági Klub a fiatalokat a Tolnai utca 16/1. szám alatt található közösségi helyiségben. A nyári szünet Vakációnyitó gyermekprogrammal indul 2014. június 27-én, pénteken 13.00 órakor a Sziget utcai iskola udvarán.

 

 

A Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ Gyermekjóléti Központjának utcai és lakótelepi szociális munka szakmai egysége hagyományosan már öt éve megrendezi „Vakációnyitó” gyermekprogramját, amellyel a fiatalok számára hasznos és szórakoztató szabadidős elfoglaltságot kíván biztosítani. Rendezvényükkel a 6-18 éves korosztályt szeretnék megszólítani, számukra ingyenes programokat biztosítani, úgymint kézműves és sportfoglalkozások, prevenciós játékok, koncertek.

A „Vakációnyitó” rendezvénynek 2014. június 27-én, pénteken 13.00 és 17.00 óra között a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai épületének udvara ad otthont. A kézműves foglalkozások mellett sportversenyekkel, totóval, arcfestéssel és Karacs Ildikó interaktív, zenés műsorával várják a fiatalokat.

Az utcai- és lakótelepi szociális munka célja, hogy felkutassa és elérje az elsősorban veszélyeztetett gyermekeket, fiatalokat és számukra alternatívákat kínáljon szabadidejük hasznos eltöltésére, valamint helyet biztosítson kortársaikkal, vagy éppen más korosztályokkal való találkozásaikra. Feladatuk a gyermekek veszélyeztetettségének csökkentése közvetlen kapcsolatteremtéssel, a gyermekek tájékoztatása a gyermekjóléti szolgáltatásokról, szükség esetén a gyermek közvetítése intézmények, illetve szolgáltatások felé. A deviáns csoportokhoz való csatlakozás megelőzése az iskola világába való „visszatérés” segítése, alternatív szabadidős programok megszervezése (csoportok, rendezvények, sportversenyek) is a tevékenységük része.

A Gyermekjóléti Központ utcai és lakótelepi szociális munka szakmai egysége a Tolnai u. 16/1. szám alatt található ifjúsági közösségi terébe várja a fiatalokat a nyári szünetben. A Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ Ifjúsági Klubban (SZ.A.K.I.K) társasjátékozni, kézműveskedni, internetezni, csocsózni, sportolni és filmezni is lehet, heti három alkalommal, hétfőn, szerdán és csütörtökön délelőtt 09.00 és 12.00, valamint délután 14.00 és 17.00 óra között.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >