Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow FEHÉRVÁRI SIKEREK A VILNIUSI RÖGBI EURÓPA-BAJNOKSÁGON
FEHÉRVÁRI SIKEREK A VILNIUSI RÖGBI EURÓPA-BAJNOKSÁGON Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 01.

Image

A litvániai Vilniusban rendezték meg a B- csoportos női Európa Bajnokságot, amelyen részt vett a Magyar női rögbi válogatott is egy jól sikerült székesfehérvári edzőtábort követően. A 12 csapatot négy 3 fős csoportra osztották, a magyar lányok Szerbiával és Luxemburggal kerültek egy csoportba. Az együttes sikerében kulcsszerepet játszott több fehérvári játékos is, akik remek formában szerepeltek a tornán.

 

 

Magyarország - Szerbia 43 - 0 / 24 - 0.
A kezdő csapat összeállítása: Sólyom Beatrix, Huszti Katalin, Kis Noémi, Bata Zsófia, Gyolcsos Mária, Vivienn Kearry, Tóth Rebeka. A mérkőzés első célját Huszti Katalin csapatkapitány szerezte egy 60 méteres sprintjét követően. A második célt Batta Zsófia szerezte egy rúgott labdát követően. Itt már megnyugodott a magyar csapat, elkezdtek szépen passzolni a lányok. Tóth Rebeka kapta a labdát szélen, aki öt pontot ért el, majd a jutalomrúgást is berúgta. Az első félidő végén Vivien Kearry (Ír játékos) sprintelte le a szerbeket, így 24 – 0 lett az első félidő vége. A második félidőben az első Európa-bajnokságán szereplő Kis Fanni ért el pontot. Ezt követően a remeklő fehérvári, Huszti Katalin pontjaival növelte előnyét folyamatosan a magyar válogatott, amely végül 43-0-ra nyert.
 
Második mérkőzés: Magyarország - Luxemburg. 47 - 0. / 19 - 0.
A magyar csapat összeállítása: Vitéz Georgina, Fehér Csilla, Huszti Katalin, Fehér Csilla, Bata Zsófi, Kiss Fanni, Deák Anita, Vivien Kearry. A csapat tolongás része az egyik legjobb összeállításban lépett pályára, ezen kívül a centersor is egy új felállással kezdett. Az eredményt ez nem befolyásolta, Bata Zsófi már az első percben célt szerzett. A második cél már sokkal kombinatívabb játékkal született meg. Kis Fanni, Vivien Kearry és a pálya másik feléből Vitéz Georgina vitt 5 pontot, majd Kis Fanni 2 pontos rúgásával újabb 2 pont született. Az első félidő végeredménye meggyőző játékkal 19-0 lett a magyaroknak. A második félidőben folytatódott a magyar csapat fizikai és technikai fölénye. A fehérvári Huszti Katalin, Gyolcsos Mária, és Kis Fanni remek egyéni megmozdulásai után a magyar csapat 47-0-ra nyert, amely ezzel csoportelső lett. Az EB kiírása szerint a magyarok a C- csoport győztesével, Izraellel került össze.
 

 
Magyarország - Izrael 34 - 12. / 21 - 12.
Kezdő csapat: Fehér Csilla, Huszti Katalin, Vitéz Georgina, Bata Zsófia, Gyolcsos Mária, Kiss Fanni, Deák Anita. Ez már küzdelem volt a javából a mérkőzés 3. percében Huszti Katalin időben passzolt Gyolcsos Máriának, aki negyven méteres elfutása után 5 pontot szerzett, a jutalomrúgást Fehér Csilla érvényesítette. A magyar csapat kiváló védekezését az izraelieknek néha sikerült feltörniük, a kiegyenlített mérkőzés első félideje 21-12 volt a javunkra. A második félidő egy kis stratégiai megbeszéléssel és két cserével folytatódott, Deák Anitát Vivien Kearry, míg Kiss Fannit Kis Noémi váltotta. Ez a változtatás bejött, hiszen több pontot nem kapott a magyar válogatott, amely 34-12-re nyert.
 
Döntő: Magyarország - Litvánia 40 - 5./21 - 0.
A hazai csapat mindig esélyesnek számít, különösen akkor, amikor Litvánia mindent megtesz a női válogatottja érdekében. Most azonban ez sem segített a Magyar bajnokságban harcedzett lányaink ellen, akik végül nagyon simán 40-5-re tudta megnyerni a döntőt. Kezdő csapat: Kiss Noémi, Huszti Katalin, Vitéz Georgina, Bata Zsófia, Gyolcsos Mária, Fehér Csilla, Vivien Kearry. A litván csapat bemelegítésénél már látszott, hogy elvesztették a döntőt. A magyarok a tornagyőzelem mellett, annak is örülhettek, hogy az Eb legjobb játékosa a fehérvári Huszti Katalin lett.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >