Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ülésezett a Multiszektorális Irányító Bizottság Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. július 07.

Image

Az egészséges életkezdetről és idősödésről, az egészségben jelentkező esélyegyenlőtlenségek leküzdéséről, valamint az egészség-műveltségről is szó volt a Multiszektorális Irányító Bizottság ülésén.

 

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok vezetésével ülésezett a Multiszektorális Irányító Bizottság, amelynek tagjai meghallgatták a város Egészség Terve szerint az elmúlt évben megvalósított programokról szóló beszámolót. Elhangzott, hogy a világnapokhoz kapcsolódó rendezvények mellett számos iskolai egészségnapon, szűrőnapokon, különböző városi rendezvényeken több ezer embert sikerült megszólítani.

 


 

Östör Annamária elmondta, a WHO Európai Egészséges Városok Hálózat új, VI. Ciklusának elindítása egyedülálló lehetőséget jelent a 25 éves mozgalom számára. A Hálózat tagjaként Székesfehérvárnak is stratégiai célja, hogy az egészséget a város társadalmi és politikai napirendjén az egyik legfontosabb helyen szerepeltesse. Fontos az egészségfejlesztés, a népegészségügyi prioritások kezelése, az emberközpontú egészségügyi ellátás és közegészségügyi rendszerek megerősítése, az egészségben jelentkező esélyegyenlőtlenségek leküzdése, valamint a rugalmas közösségek és a támogató környezet kialakítása is.

A Multiszektorális Irányító Bizottság huszonöt tagja az élet különböző területeiről érkezett. Vannak köztük orvosok, de környezetvédelmi és gazdasági szakemberek, a megelőzésben érintett cégek és szervezetek képviselői egyaránt. A következő időszakban megújuló egészségfejlesztési terv és a MIB célja a székesfehérváriak egészségi állapotának javítása, különböző szűrőprogramokkal a megelőzés erősítése és az egészséges életmód népszerűsítése.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >