Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Semmelweis-napi ünnepség Székesfehérváron
Semmelweis-napi ünnepség Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2014. július 07.

Image

A Semmelweis-nap az egészségügyben dolgozók ünnepe, amelyről minden esztendőben a szakemberekkel közösen emlékezik meg Székesfehérvár Önkormányzata. A mostanii ünnepség hagyományosan a Semmelweis-dombormű megkoszorúzásával kezdődött, majd a Hiemer-ház báltermében folytatódott. A „Székesfehérvár Egészségügyéért” díjat idén Dr. Kovács Tibor vehette át, valamint köszöntöttek két, rangos szakmai elismerésben részesült iskolavédőnőt és hét jubiláló, egészségügyben dolgozó kollégát is.

 

 

Székesfehérvár Önkormányzata minden évben városi ünnepség keretében köszönti az egészségügyi ellátásban dolgozó szakembereket. Idén is koszorúzással indult a közös program a Vörösmarty Mihály Könyvtár falán elhelyezett, Semmelweis Ignácnak emléket állító domborműnél. A megemlékezésen a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI művésztanárai működtek közre. Az emléktáblánál a város képviseletében dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok helyezett el koszorút. Ezt követően a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Humán Szolgáltató Intézet, valamint a Család- és Nővédelmi Központ képviselői koszorúztak a Semmelweis-domborműnél.

Az ünnepség résztvevői közösen sétáltak át a Hiemer-házba, ahol a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusa és Tóka Szabolcs orgonaművész műsorával köszöntötték a város egészségügyi ellátásában dolgozó szakembereket, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönte meg a gyógyítók áldozatos munkáját. Kiemelte, hogy "különböző fenntartók működtetésében dolgozva, mégis minden jelenlévő egységesen a fehérvári és Fejér megyei emberekért, az ő egészségükért végzi hivatását nap mint nap. A megelőzés és a gyógyítás mindannyiuk közös feladata, felelőssége és küldetése. Mindez sok nehézség közepette történik, hiszen tudjuk, hogy az egészségügy nincs könnyű helyzetben, de szerencsére a hivatásszeretet okán ezekből a problémákból az ellátottak és a betegek csak keveset érzékelnek. Ezt a helytállást, és a kötelezőn túl is felvállalt áldozatos munkát szeretném megköszönni Önöknek és Önökön keresztül minden kollégájuknak. Székesfehérváron igazi szakmai összefogás valósul meg, ami a megelőzés, a szűrőprogramok, valamint a HPV-elleni védőoltások beadása során és még számos alkalommal megnyilvánul. Ezért is nagyon hálásak vagyunk!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András. 

A város polgármestere ezt követően Dr. Kovács Tiborról szólt, akinek 2014-ben a Közgyűlés a „Székesfehérvár Egészségügyéért” díjat adományozta. Mint elhangzott: „Amikor ezt a hivatást választotta, akkor nemcsak annak szakmai feladatait, hanem az ahhoz kapcsolódó közösségi feladatrendszert is felvállalta Dr. Kovács Tibor. Egy városról nem lehet egyének, családok, valamint hivatásokhoz tartozó elkötelezett emberek nélkül beszélni, és igenis, kellenek egy városba egyéniségek is. Az idei díjjal az egészségügyben dolgozó elkötelezett gyógyítót, a beszélgetőtársat, a közösségi embert és a Belváros életéhez hozzátartozó „jelenséget” ismerjük el. Dr. Kovács Tibor ezekkel mind városunk közösségi életéhez járul hozzá.”

Dr. Kovács Tibor 1936-ban született Szekszárdon, orvosi diplomáját 1961-ben, röntgenológia szakorvosi képesítését 1972-ben kapta meg. 1972-től dolgozott Székesfehérváron radiológusként a Fejér Megyei Szent György Kórházban, majd néhány Baján töltött év után Székesfehérvár városi tisztifőorvosa volt egészen nyugdíjba vonulásáig. 1995-től az ultrahang-diagnosztikai szakrendelés főorvosaként végezte munkáját az alapellátó háziorvosi szolgálatok munkájának segítésére a gyorsabb, pontosabb diagnózis felállítása érdekében. A Várkörúti Család- és Nővédelmi Központban működő ultrahang-diagnosztika szakmai elismertsége a radiológus főorvos elhivatottságának, igényességének eredménye. 

Dr. Kovács Tibor tudásának gyarapítását mindig fontosnak tartotta, a munka mellett mindig jutott ideje az orvosi és technikai fejlődés figyelemmel kísérésére. A közszolgálatban már néhány éve nem vesz részt, de továbbra is aktívan dolgozik. Kifogástalan szakmai és emberi hozzáállása példaértékű. Dr. Kovács Tibor nemcsak munkájában fáradhatatlan. Sok fehérvári ismerheti őt a városban zajló kulturális programokról, vagy találkozhat vele a Belvárosban sétálva, hiszen a közösségi életnek is aktív résztvevője. Tevékenységét 1995-ben Székesfehérvár-díjjal, 2002-ben pedig főtanácsosi címmel ismerték el. Ebben az esztendőben a „Székesfehérvár Egészségügyéért” díjat veheti át, amellyel hosszú évtizedeken át végzett kiemelkedő és áldozatos munkáját, városunk egészségügyi ellátásában kifejtett tevékenységét ismeri el és köszöni meg Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. A díjat dr. Cser-Palkovics András polgármestertől vette át az ünnepség keretében Dr. Kovács Tibor. 

A Semmelweis-napi ünnepségen köszöntötték az „Év védőnője” díjat elnyert Sörös Erika Zsuzsanna iskolavédőnőt, valamint a megyéből egyedüli fehérvári díjazottként „Kiváló védőnő” díjat kapott Kemény Zoltánné iskolavédőnőt. A program végén a 40, illetve 25 éve közalkalmazottként dolgozó egészségügyi szakemberek munkájáért mondott köszönetet Székesfehérvár Önkormányzata a Humán Szolgáltató Intézettel közösen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >