Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow - Minősített referenciaintézmény
- Minősített referenciaintézmény Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 08.

Image

Székesfehérváron elsőként szerezte meg a „Minősített referenciaintézmény” címet a Székesfehérvári István Király Általános Iskola. Minderről az intézmény az alábbi közleményben ad tájékoztatást.

 

 

A Székesfehérvári István Király Általános Iskola 28 éves fennállásának egyik mérföldkövéhez érkezett. A referenciaintézményi minősítési eljárás záró szakaszának keretében megszerezte a „Minősített referenciaintézmény” címet. Büszkék rá, hiszen Fejér megyében másodikként, Székesfehérváron elsőként szerezték meg a kitüntető címet. Minősített referenciaterületeik: ökoiskolai program alapján dolgozó intézmény, befogadó pedagógiai gyakorlat alkalmazásában mintaadó intézmény.

 

 


 

Az iskola hosszú utat tett meg, hiszen 2010-ben kezdték meg előkészületeket a referencia-intézményi működésre. Az előminősítő eljárásra 2010 októberében került sor, majd a TÁMOP-3.1.7-11/2 pályázat biztosította felkészülésüket a szolgáltatói működésre, a minősítő eljárásra. A „Minősített referenciaintézmény” cím az jelenti, hogy az iskola egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkező, és ezt szolgáltatásaiban publikálni, valamint átadni képes intézmény.

„Úgy gondoljuk, egy jó iskola működéséhez jó csapatra van szükség, ahol mindenki tehetségének és érdeklődésének megfelelő feladatot vállal, ahol mindenki alkotó, kreatív tag. Minden sikerünk titka ebben rejlik. Rengeteg egyedi programot dolgoztuk ki az évek alatt, amelyek mintául szolgálhatnak, más intézmények számára: megyei és városi tanulmányi versenyeket, projektheteket, témanapokat, szabadidős programokat, sportprogramokat. Tantestületünkre jellemző a nyitottság az új iránt, képviseltetjük magunkat szakmai fórumokon, városi értekezleteken, országos szakmai programokon. Belső képzés keretében osztjuk meg tapasztalatainkat kollégáinkkal, illetve 2010 óta hálózati pontként működve számos városi és megyei szakmai fórumot tartottunk. Ökoiskolaként a környezetünkért való felelősségre nevelés, a környezeti gondolkodásmód áthatja mindennapjainkat akár tanórán, akár tanórán kívüli programokon. Pedagógiai munkánkat pályázati lehetőségek kihasználásával támogatjuk: az idén pályázunk az örökös ökoiskola címre, és a következő tanévben a 7. évfolyamosaink a „Határtalanul” pályázat keretében Szlovákiába kirándulnak.” – írja közleményében Krählingné Kovács Tünde, a Székesfehérvári István Király Általános Iskola igazgatója.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >