Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Pars: repült a nehéz kalapács
Pars: repült a nehéz kalapács Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. július 09.

Image

Szinte minden tekintetben igazán jól sikerült az első Székesfehérváron megrendezett atlétikai Gyulai István emlékverseny, hivatalos nevén Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj. A napközben többször zavaró eső jórészt elkerülte a viadal számait, némi szél volt ugyan, de majdnem ideális időjárási körülmények között versenghetett a mezőny, amelyben kiválóan helytálltak a magyarok: Pars Krisztián egyéni csúccsal (82.49 m.) nyert a kalapácsvetőknél, Kővágó Zoltán pedig ugyancsak remek eredménnyel (64.72 m.) zárt az élen a diszkoszvetőknél.
 
 
Meg kell említeni férfi 110 méter gáton Baji Balázst is, aki sztárok egész sorát megelőzve második lett, s nagy, 1.4 méter/másodperces ellenszélben 13.52 másodperces kiváló időt futott.
 

 
Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt verseny, a férfi magasugrás nem okozott csalódást: a két sztár, a világbajnok ukrán Bohdan Bondarenko, illetve az olimpiai bajnok orosz Ivan Uhov között élvezetes csatában dőlt el az első hely sorsa előbbi javára, remek 238 cm.-es eredménnyel. A 243-as Európa-csúcs nem jött össze, ám így az ukrán atléta érdemelte ki az egész verseny legjobb eredményéért járó Spiriev Bojidar-trófeát.
 
A világsztárok közül nyerni tudott még Kim Collins 100 méteren, Chris Brown 400-on, David Greene 400 gáton, Tianna Bartoletta női 100-on és távolugrásban, Queen Harrison 100 női gáton, Anita Wlodarczyk pedig a hölgy kalapácsvetőkél.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >