Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kettős funkciója van a parknak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. július 10.

Image

Tegnap délelőtt új játszó- és szabadidőparkot avattak Szárazréten. Az óvoda és a szociális otthon közé eső területre épült parkot az újságíróknak dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szigli István, a terület önkormányzati képviselője mutatta be. A 38 millió forintot meghaladó fejlesztés a Szociális város-rehabilitáció Szárazréten elnevezésű, uniós támogatású projekt keretében valósult meg.

 

Szerdán újabb játszópark került átadásra Szárazréten. Az óvoda és szociális otthon között elhelyezkedő parkot sajtótájékoztató keretében adta át hivatalosan is dr. Cser-Palkovics András polgármester. Az eseményen részt vett Szigli István, a 9. számú választókörzet önkormányzati képviselője is. 

A projektelem Székesfehérvár Megyei Jogú  Város Önkormányzata beruházásában valósult meg a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című, KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0004 jelű kiemelt projekt részeként. A beruházás összege: bruttó 38.100.000 Ft volt. A fejlesztés összegét teljes mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam biztosította. 

 


 

A játszótér kivitelezési munkáit 2014. február 25-én kezdte meg a kivitelező STRABAG Általános Építő Kft. A beruházás 2014. július 8-án befejeződött a műszaki átadás-átvétel megvalósításával. 

A beruházás során az óvoda és a vele szemben található idősek otthona közötti téren kialakított játszó- és pihenőpark egy nagy és nyolc kisebb játszóelemet tartalmaz. 

Erre a területre a kivitelező egy filagóriát alakított ki. A kényelmet növelik a háttámlás padok, a kihelyezett szemetesek, de helyet kapott egy esőbeálló, és illemhelyet is építettek a park mellé.  

 


 

A napközben nyitva tartó, alacsony kerítéssel határolt parkosított teret sötétedéskor megvilágítják. 

A játszó-és pihenőpark kettős funkciót tölt be: míg a szárazréti gyermekek biztonságos körülmények közt tölthetik el szabadidejüket a parkban, az idősebb korosztály számára kulturált találkozási pontot, pihenési lehetőséget nyújt a szabadidőpark. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >