Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Zenei csemegék a hétvégére
Zenei csemegék a hétvégére Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. július 18.
 

Image

Igazi csemegéket ajánlanak a zenekedvelő székesfehérváriaknak és a turistáknak a hét második felében. Tegnap folytatódott a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat, ma a Kaposvár Helyőrségi Zenekar lép fel a pákozdi Katonai Emlékparkban, majd szintén pénteken és szombaton újabb állomásaihoz érkezik a KultúrKorzó a Belvárosban.

 

A Harmonia Albensis Székesfehérvár egyik legkedveltebb nyári programja, melyet idén tizenegyedik alkalommal rendeznek meg. Tegnap a Szent Imre templomban került sor az idei sorozat harmadik előadására. Ezúttal a székesfehérvári születésű Junior Prima-díjas orgonaművész, Tóka Ágoston bűvölte el a közönséget „Orgona príma” című koncertjén, ahol többek között Bach és Liszt Ferenc művei, illetve improvizatív dallamok csendültek fel. A Harmonia Albensis jövő csütörtökön a Savaria Barokk Zenekar fellépésével folytatódik a Ciszterci Templomban, majd a sorozat záróakkordjaként és a Koronázási Ünnepi Játékok nyitányaként Miklósa Erika szerepel augusztus 15-én a Koronázó Tér – Nemzeti Emlékhely szabadtéri színpadán.

Ugyancsak tartalmasan tölthetik idejüket, akik július 18-án, pénteken ellátogatnak a pákozdi Katonai Emlékparkba. 19.00 órától az Emlékparki Nyár keretében a Kaposvár Helyőségi Zenekar lép fel a szabadtéri színpadon. A több mint ötven éves zenekar kihagyhatatlan résztvevője a katonazenekari fesztiváloknak, számos koncertet adott bel- és külföldön egyaránt.

 


Újabb állomásaihoz érkezik a hétvégén a KultúrKorzó. Július 18-án, pénteken 20.00 órakor az Énekmondó együttes előadására invitálják a közönséget a Nemzeti Emlékhelyen. 19-én, szombaton 20.00 órától latin dallamokat játszik a Városház téren a Copacabana Bossanova Trió, majd a 21.00 és 22.30 óra között DJ programmal zárul a program a Hotel Magyar Király előtt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >