Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A nemzetközi sportversenyek sikeres házigazdája volt Székesfehérvár
A nemzetközi sportversenyek sikeres házigazdája volt Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 18.

Image

Sikeres hetet zárt a nemzetközi sportversenyek szervezésében Székesfehérvár. A rendezők és a Regionális Atlétikai Központ jó házigazdái voltak idei Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjnak és a 2014 Bericap Felnőtt Női Férfi Öttusa Európa-bajnokságnak. Történelmére és sporttörténelmére is büszke lehet a koronázó város, amely mindig színvonalas versenyeket rendezett.

 

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András közleményben mondott köszönetet az Alba Regia Atlétikai Klubnak, a Volán Fehérvár Öttusa szakosztályának, valamint a Városgondnokság vezetőinek, munkatársainak, és mindenkinek, aki részt vett a szervezésben! Folytatás várható!

 

 
Az idei évben átadott Regionális Atlétikai Központ a múlt héten először egy rangos atlétikai világversenynek, a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjnak adott otthont. „Székesfehérvár számára nagy megtiszteltetés és óriási lehetőség volt. Az olimpiai és világbajnokok több ezer nézőt vonzottak a lelátókra. Nagy örömmel és büszkeséggel néztük, ahogy néhány méterre tőlünk a kalapácsvető Pars Krisztián élete legjobbját dobta, és a diszkoszvető Kővágó Zoltán is győzött.” – értékelte dr. Cser-Palkovics András polgármester. „A világ minden tájáról érkezett versenyzők, a nemzetközi bírók, a sportszerető közönség és a szervezők is elégedetten távoztak a versenynap végén. A jövő évi naptárba pedig már most feljegyezhetjük a Gyulai Memorial helyszíneként Székesfehérvárt, hiszen a szervezők és a város között létrejött szerződés értelmében 2015-ben és 2016-ban is a Regionális Atlétikai Központ ad helyet a rendezvénynek.” – tett hozzá a polgármester.

 


 

A keddi nemzetközi atlétikai tornát követően a Központot már az öttusasportolók vették birtokba, hiszen az eddigi legnagyobb létszámú Öttusa Európa-bajnokságot rendezhette meg 2014. július 10-15-e között Székesfehérvár. 23 nemzet 106 sportolója állt rajthoz, 56 férfi és 50 női öttusázó harcolt az érmekért. A vívást, a lovaglást és a lövészetekkel kombinált futást a Bregyó-közben átadott új sportközpontban bonyolították le, az úszásnak pedig az onnan pár percre lévő városi uszoda adott otthont. A fehérvári sportoló, Demeter Bence aranyérmet szerzett a férfi csapattal.

 

 


 

 „A sportág eddigi legnagyobb kontinensviadalát rendezhette meg városunk. Köszönet az Európai és a Magyar Öttusa Szövetségnek a lehetőségért. Méltán mondhatjuk, hogy nagyszerű helyszínnek bizonyult a Regionális Atlétikai Központ!”  - kezdte értékelését a versenyt követően dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere hozzátette: „Büszkék lehetünk a hat fehérvári versenyzőre, Kovács Sacira, Alekszejev Tamarára, Schlett Emesére, Demeter Bencére, Demeter Gergelyre és Harangozó Bencére, és örülünk annak az arany éremnek, amelyet Bence a férfi csapat tagjaként szerzett!”

 


 

A magyar versenyzők egy aranyéremmel Oroszország, Németország és Ukrajna után az éremtáblázat negyedik helyén végeztek a 2014 Bericap Felnőtt Női Férfi Öttusa Európa-bajnokságon Székesfehérváron.

„Történelmére és sporttörténelmére is büszke lehet a koronázó város, amely mindig színvonalas versenyeket rendezett. Köszönet az Alba Regia Atlétikai Klubnak, a Volán Fehérvár Öttusa szakosztályának, valamint a Városgondnokság vezetőinek, munkatársainak, és mindenkinek, aki részt vett a szervezésben! Remélem, jövőre is hasonló nemzetközi versenynek adhat otthon Székesfehérvár!”  - írta közleményében dr. Cser-Palkovics András.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >