Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szenzációs talpraállás Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 05.

ImageAz Alba Volán már három gólos hátrányban volt a harmadik harmad végén, de fantasztikus teljesítménnyel döntetlenre mentette a meccset. Következett a hosszabbítás, majd a büntetők, ennek végén a Voláné 1 pont lett, a Jesenicéé pedig kettő. - Meglehetősen határozottan kezdett a Jesenice, gyakorlatilag a kapuja elé szögezte az Alba Volánt. Négy perc telt el, míg végre kiszabadultunk.

Ekkor Sofron lőtte mellé nagy kapu mögül feladott koronngját. Nagyon pörgött az Acroni, valószínűleg igyekeztek lemásolni azt a taktikát, amelyik a Klagenfurtnak sikert hozott kedden.  

Gyorsan, kombinatívan játszottak a szlovének, a mi erőnket a védekezés kötötte le. Inkább csak kontrákkal veszélyeztetünk, mint a 7. percben az első sorunk, de Palkovics lövését védte a kapus. Aztán Bonni állt ki, de sikerült kivédekezni, de a 11. percben a kanadai hátvéd ismét hibázott: saját harmadunkban rosszul lőtte körbe a korongot, D. Rodman lecsapott rá, kapura fordult, és bebombázta. (0-1) Nem zuhant meg a Volán, két perc múlva Ocskay szépen lekészítette a kék vonalra a korongot a kék vonalnál, a bekk pedig hasba lőtte a kapust. Emberelőnybe kerültünk, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. Aztán a Jesenice kiegészülte után Szuer hatalmas bravúrral védett egy villámgyors szlovén akciót, amikor is az ellenfél egy méterre passzolgatott a kapunk előtt, míg végül rápöckölték.

Az ellenakcióinkban továbbra is rengeteg veszély volt, és a 17. percben sikerült is gólra váltani: Ocskay elszaladt a jobb szélen, remek ütemben centerezett, ahol Byström pompás ütemben érkezett. A hátvéd átvette a korongot, majd higgadtan be is fejezte az akciót. (1-1) Egy perc múlva a vezetést is átvehettük volna, de Hegyi pazar átadását hiába lőtte ragyogóan kapura Kovács, Hocevar elképesztő reflexszel védeni tudott. Aztán jött a feketeleves, pár másodperccel a harmad vége előt egy ártalmatlannak tűnő, nullszögből lövő lágy kapura löbbölést Szuper bevédett. (1-2) Így a szlovének fordulhattak előnnyel. Idegesen kezdte a Volán a középső játékrészt, főleg hátul választottunk rossz megoldásokat. Sajnos ezt ki is használta az Acroni. Mi támadtunk, de elveszítettük a támadóharmadban a korongot, villámgyors szlovén kontra indult, amelynek a végén Poloncic magányosan a kapunkig korcsolyázott, és nem is hagyta ki a ziccert. (1-3) Óriási iram jellemezte a játékot, enyhe szlovén mezőnyfölénnyel.

Aztán Palkovics villant, fonákkal kapura emelt, a hálóőr vállvédőjén felpattant a pakk, és a kapu felé zuhant, de Hocevar - maga se tudja tán, hogyan - a botjával hátranyúlva elütötte a levegőben a játékszert. Hihetetlen jelenet volt. Lendületben maradt a Volán, ismét Hegyi vétette észre magát egy csodás passzal, Martzot hozta óriási gólhelyzetbe, de a kanadai csatár pár centivel mellé lőtt. Aztán Fodor állhatott ki palánkra lökésért, a Jesenice pedig nem sokat vacakolt, 11 másodperc alatt körbejáratták a korongot, és mattolták Szupert. (1-4)

Nem nézett jól ki a dolog, ráadásul Ondrejcik is mehetett két percre a padra. Szerencsére ezt a fórt már khagyta az Acroni, sőt, Martz koronglopása igen veszélyesre sikerült. Harcoltunk, küzdöttünk a közelebb kerülésért, Kovács is betalálhatott volna, majd Fekete pillanatai következtek: egy szenzációs csellel három embert küldött háromfelé, majd kapura tört - csak szabálytalanul tudták megállítani. Tüzijáték alá volntuk Hocevar kapuját, de nem volt szerencsénk, három gólos hátránnyal mehettünk pihenőre. Olyan harmadik húsz perc következett a negyed órás szusszanás után, amely sokáig emlékezetes marad.

Az Alba Volán elképesztő elszántsággal eredt a Jesenice nyomába. Igaz, az első percben még Szuper parádéjára volt szükség, hogy ne kapjunk gólt, amikor kapusunk elvetődve, lábbal rúgott ki a léc alól egy gólba tartó korongot. Tulajdonképpen világos volt, akkor lehet esély pontszerzésre, ha hamar gólt tudunk lőni. Szerencsére ez sikerült is: a nagyon jól játszó Hegyi forintos átadással lepte meg Martzot, aki egyből tüzelt, és némi mázlival, de Hocevar mögé esett a játékszer. (2-4) Lázba jött a közönség és a Volán is, remek színvonalú lett a meccs. Amikor a 45. percben emberelőnybe kerültünk, egy emberként drukkolt a 2800 szurkoló az újabb Volán-gólért. És nem is kellett csalódniuk: egy trükkös figurát vetettünk be, Palkovics mélyről belopózott a kapu elé, Martz megtalálta, a többi edig rutinmunka volt "Palkó"-nak. (3-4)

Micsoda forgatókönyv, micsoda talpraállás! A Jesenice elveszítette a fonalat, újabb kisbüntetést nyeltek be. És kis híján újabb gólt is, de Ocskay és Palkovics oktatófilmbe illő összjátéka után a tuti ziccert ezúttal kihagyta gólvágónk. Izgalmas pillanatok következtek, mert Byströmöt bottal akasztásért száműzte Potocan. Szuper a védéseivel őrizte az állást, majd az egész meccsen kiemelkedően hokizó Fekete korongot csent, és egyedül robogott Hocevar felé. Lélegzetvisszafojtva figyelte az egész csarnok, ahol szélsőnk roppant higgadtan kicselezte a kapust, és emberhátrányban kiegyenlített! (4-4) Egészen hihetetlen, tíz perc alatt három gólt dolgozott le a Volán!

Nagyon élvezetes volt a találkozó, gyors támadások futottak mindkét oldalon. Az 54. percben az ellenfél klasszisa, Paré bújt ki védőink közt, de Szuper remekül hárította a veszélyt. A legvége megint hallatlanul izgalmas lett, az 56. percben ugyanis Horváthot kiállította a sípmester. Minden erőtartalékukat bevetették a fiúk, hogy őrozzék a döntetlent, és ezzel hosszabbításra hozzák a meccset. Az erőfeszítésnek eredménye is lett, kivédekeztük a hátrányt. Az utolsó percben Martz kezében volt a győztes gól, de a kapu torkában már nem tudta eléggé felemelni, így Hocevart találta el.

Következett a hosszabbítás, 4-4 ellen. A Jesenice óvatos taktikával lépett jégre, átengedték a területet, szemmel láthatóan a büntetőkre bazíroztak. Kis híján ráfizettek, ugyanis Palkovics előtt kétszer is ragyogó lehetőség adódott, sajnos egyiket sem tudta góllal befejezni. Jöhetett a - kissé hosszúra nyúló - jégfelújítás, majd a büntetők. Egy-egy pont már a két csapat zsebében volt, de vajon kié lesz a jutalompont - ez volt a kérdés. A szlovénok kezdtek, Strömberg kíméletlenül be is varrta. A másik oldalon Fekete futott neki, ki is cselezte a kapust, de balszerencséjére a kapuvasra emelt. Következett Razingar, aki flegma, nagyképű hozzáállással végezte el a rávezetést - ki is védte Szuper. Palkovicson volt a világ szeme, de sajnos nem tudott túljárni Hocevar eszén. Ha David Rodman belövi, a Jesenicéé a pluszpont, és a rutinos csatár nem is hibázott. Ezzel két pont a szlovéneké, és egy a Voláné.

Az Alba Volánt vastaps kísérte az öltözőbe, nem véletlenül: a csapat óriási küzdőszellemről tett ismét tanúbizonyságot, hiszen amikor balszerencsés gólokkal elhúzott az ellenfél, nem estünk össze, hanem rákapcsoltunk, és meg is mentettük az egyik pontot. Ez a feltámadás minden bizonnyal sokáig emlékezetes marad, a jövőre nézve pedig biztató, hogy erre a mentális tartásra lehet építeni a folytatásban is.

Mestermérleg, Ted Sator: Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, visszaküzdötték magukat három gólos hátrányból. Ez az egy pont februárban még rengeteget érhet. Az első két harmadban nem játszottunk rosszul, de minden rosszul alakult, kaptunk egy hihetetlen gólt, aztán Bonni eltöri az ütőjét gólhelyzetben, emberelőnyben stb. Tudtuk, hogy a harmadik harmadban egy gyors gól kell, hogy pályára állítson minket, és össze is jött. A végén volt esélyünk a két pontra is, de ez az egy is sokkal jobb, mint a nulla.

Alba Volán - Acroni Jesenice 4-5 (1-2, 0-2, 3-0, 0-0, 0-1)

Székesfehérvár, 2800 néző, vezette: Potocan, Neuwirth, Siegl.

Alba Volán: Szuper, Horváth, Hegyi, Bonni, Forsyth, Byström, Ondrejcik, Jobb; Nagy, Martz, Benk, Alanen, Fodor, Ocskay, Sofron, Kovács, Palkovics, Vaszjunyin, Yli-Junnila, Fekete. Vezetőedző: Ted Sator. J

esenice: Hocevar - Svete, Dervaric, Rebolj, Kranjc, Robar, Vidmar, Kovacevic; Razingar, D. Rodman, Pretnar, Brus, Manfreda, M. Rodman, Terlikar, Strömberg, Jakopic, Pare, Poloncic, Susanj, Hebar. Vezetőedző: Doug Bradley.

Gólok: D. Rodman 2, Byström, Poloncic, Razingar, Martz, Palkovics, Fekete

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >