Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Két jelölése van a Vörösmarty Színháznak a Színikritikusok Díjára
Két jelölése van a Vörösmarty Színháznak a Színikritikusok Díjára Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház   
2014. július 30.

Image

Két jelölése is van színházunknak a Színikritikusok díjára. Krisztik Csaba a legjobb férfi mellékszereplő díjára esélyes, és a Pillangó című előadásunk jelmezei versenyben vannak (tervező: Benedek Mari).
 
 
A Színházi Kritikusok Céhe idén 34. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. A céhtagok legalább évi 90 premier megtekintése után voksolhatnak, s aki a legtöbb szavazatot kapja, az viheti haza a díjat. A tizenöt kategória mindegyikében a három legjobb szerepel.
 

 
Hogy kit illet a díj, az 2014. szeptember 21-én, a Trafó – Kortárs Művészetek Házában megrendezett átadó ünnepségen derül ki. A kritikusok 73 társulat, illetve színház 148 produkciójára szavaztak a különböző kategóriákban.
 
A Vörösmarty Színház művészét, Krisztik Csabát a Lear király című előadásunkban és a Forte Társulat Irtás című produkciójában nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő díjára jelölték.
 

 
A Pillangó című előadásunk jelmezei is versenyben vannak: a Benedek Mari tervezte ruhákat a legjobb jelmez kategóriában jelölték.
 
Színházunk tánctagozatának vezetője, Horváth Csaba rendező-koreográfus a Forte Társulat Irtás című előadásával a legjobb független színházi produkció díjára esélyes.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >