Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Nyár, Fehérvár  ismét négy napig dübörög a FEZEN
Nyár, Fehérvár  ismét négy napig dübörög a FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. július 30.

Image

A becslések szerint idén is harmincezer zenerajongót várnak a szervezők a FEZEN-re, melynek helyszínén, a MÁV Előre pályán szerdán délben nyitják ki a kapukat. A Mártírok úja teljes körű felújítása miatt változik a gyalogos és autós-buszos közlekedés jól megszokott rendje, illetve a parkolás is. Ismét lesz fesztiváljárat és FEZEN Turné, a környékbeli utcák lakói pedig kedvezményes árú napijeggyel és bérlettel mehetnek fesztiválozni. – hangzott el az elsősorban technikai tudnivalókat ismertető sajtótájékoztatón.

 

 

„Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a fesztivál szervezői szorosan együttműködnek, és igyekeznek közösen mindent megtenni azért, hogy a lehető legkevesebb zajhatás érje a környéken élőket. Ennek köszönhetően azt tapasztaljuk, hogy egyre kevesebb lakossági bejelentés érkezik  a FEZEN kapcsán.” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Mészáros Attila tanácsnok. Elmondta: a Deep Purple tavalyi meghívása után nagy öröm a város és a fesztiválozók számára, hogy idén ismét egy világhírű rockegyüttes, az 1979-ben alapított EUROPE fogadta el a meghívást a nyár legkiemelkedőbb fehérvári könnyűzenei programjára. A svéd csapat koncertje augusztus 1-jén, pénteken 22.30 órakor kezdődik a Kalinka Nagyszínpadon. „Akárcsak az előző években, idén is köszönetünket fejezzük ki a környékbeli lakók türelméért és megértéséért, a FEZEN rajongóknak pedig nagyon jó szórakozást, kiváló kikapcsolódást kívánunk!” – tette hozzá Mészáros Attila.

 


A színpadokról, a közlekedésről és a jegyváltásról, vásárlásról szóló technikai információkat Kovács Antal, a FEZEN főszervezője ismertette. Elmondta, hogy a színpadok elhelyezkedése nem változott a tavalyihoz képest. Egy kisszínpaddal kevesebb működik majd a FEZEN Klub épületében, a tavalyi metál helyszínen, a Gépházban idén nem lesznek koncertek. A légkondicionált kisteremben babzsákok, és kellemes lounge zene szolgálja a fesztiválozók pihenését.

A Mártírok útján zajló, teljes körű közmű- és burkolatfelújítás a FEZEN idején is zajlik majd, emiatt változik a korábbi években megszokott rend. A vasútállomás irányából gyalogosan sem lehet bemenni a Mártírok útjára, helyette ajánlatos a Lövölde út – Erzsébet út – Zrínyi utca útvonalat választani. A Mártírok útján, a Kinizsi és a Madách utca közötti szakaszon - 170 méter hosszan - jelzőlámpás forgalomirányítás mellett, egy sávon, váltakozó irányban haladhat a forgalom, parkolni pedig csak a Raktár utcáig lehet. A szervezők javasolják, hogy a délutáni és esti időpontban érkezők a távolabbi parkolókat vegyék igénybe. Tilos lesz várakozni az Új Váralja soron, viszont a Takarodó út mellett létesítenek egy körülbelül ezer autó befogadására alkalmas, fizetős parkolót. Kempingezni az Új Váralja sor mellett, a MÁV Előre pályával szemközti fás, ligetes területen lehet, amely szükség szerint bővíthető. A szervezők kérik a közlekedők szíves türelmét és megértését!

Ismét működni fog a FEZEN járat. A fesztiválbuszok a Csapó utcától többek között a Palotai úti helyijáratos megállók érintésével az Új Váralja sori bejáratig közlekednek, és csak a járatokon váltható, normál helyijáratos jeggyel vehetőek igénybe. A fesztiváljáraton kívül a 12Y, a 13 és 13A jelű buszokkal lehet eljutni a FEZEN bejáratokhoz.

A zajterheléssel leginkább érintett utcák, vagyis a Mártírok útja, a Fűtőház, az Ifjúság, a Dobó, a Kinizsi, a Gyár, a Zrínyi és a Toldi utcák lakói kedvezményesen mehetnek be a FEZEN-re. Az érintettek lakcímkártyájuk felmutatásával csütörtökre, péntekre és szombatra fejenként két kedvezményes árú belépőt vehetnek át július 29-ig a Kossuth utca 7. szám alatti FEZEN Portban. A napijegy számukra 5.900 forint helyett 3.000 forintba kerül, de válthatnak kedvezményes bérletet is 15.000 helyett 9.000 forintért.

A fesztivál területén nagy létszámú egészségügyi szolgálat és körülbelül száz fős biztonsági szolgálat dolgozik majd, amely szorosan együttműködik a katasztrófavédelemmel, a tűzoltósággal és a mentősökkel. A területen nagy számú WC-t, mobil pissoirt, az éttermi részeknél mobil kézmosókat helyeznek el, a kempingben pedig hideg-meleg zuhanyzókat és mobil WC-ket találnak a fesztiválozók.

Idén is lesz FEZEN Turné, ami a tavalyitól eltérő módon működik majd. A fesztivál három fő napján, csütörtökön, pénteken és szombaton 15.00 és 16.00 óra között kell felkeresni a belváros három frekventált helyszínén található FEZEN Zenepontokat a Kossuth utcai Táncosnő szobornál, az Országalmánál és a Fő utcai Mátyás király emlékműnél, ahol meglepetéssel várják a vendégeket. Minden fesztiválozó kap majd egy Turnénaplót, melybe a három Zeneponton pecséteket gyűjthetnek. Visszatérve a fesztivál helyszínére, a pecséttel teli naplót frissítő italra és ajándékokra lehet beváltani a Rézangyal Cabrio pultnál 19.00 óráig.

Idén többnyire csak készpénzzel lehet fizetni a FEZEN-en, kivéve néhány büfét és a jegypénztárakat, ahol lehetőség lesz a bankkártyás fizetésre, illetve a jegyváltó helyeken a SZÉP kártyákat is elfogadják.

A FEZEN megközelítéséről, a színpadokról, a forgalomkorlátozásokról és a közlekedésről, a jegyvásárlásról és nem utolsó sorban a fellépőkről számos hasznos információ olvashatnak az érdeklődők a www.fezen.huportálon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >