Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Itthon a Vidi a legértékesebb
Itthon a Vidi a legértékesebb Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. július 31.

Image

Bár a bajnokság már elindult, augusztus végéig még lesz némi jövés-menés a csapatok játékoskereteiben, a mértékadó német portál, a transfermarkt.de a szezonkezdés okán ismét beárazta a magyar csapatokat és játékosokat. Az adatokból sok érdekesség derül ki, pl. az, hogy sokat vesztett összértékéből a Videoton kerete, de még mindig a fehérvári együttes névsora ér a legtöbbet papíron, míg az idényt két góllal nyitó védője, Juhász Roland a legmagasabbra taksált focista a mezőnyben klubtársa, Nikolics előtt.
 
 
Az egy évvel ezelőtti helyzethez képest az NB I értéke csökkent, 96.4 millió euróról 94.23 millió euróra. Hiába tértek tehát haza külföldről az elmúlt egy évben is korábbi válogatott labdarúgók, így Vass Ádám, Priskin Tamás, Feczesin Róbert, Varga József vagy Gera Zoltán, a hazai pontvadászat becsült értéke nem nőtt, sőt csökkent, miközben a kluboknak csak két magyar futballistát sikerült eladniuk külföldre! Megállapítható, hogy az NB I értékét döntően továbbra is a légiósok határozzák meg, az ő mozgásuk befolyásolja.
 
Jó példa erre a Videoton, amelynél a nyári időszak legértékesebb távozója a zöld-foki-szigeteki Zé Luís (becsült értéke 1.1 millió euró) volt, őt közel egymillió euróval értékelik többre, mint a helyére szerződtetett Feczesint (150 ezer euró). Ezek után nem csoda, hogy, a Vidi keretértéke mutatta be az egyik legnagyobb csökkenést egy év alatt.
 

 
Ettől függetlenül még mindig a piros-kékek kerete a legértékesebb. Az éllovas, 12.25 millióra taksált Vidi-keretet követi a Fradi 11.48, a Debrecen 11.2 és a Győr 10.48 milliós összértékével. A játékosok egyéni rangsorát Zé Luis távozásával (kölcsönből visszament a Bragához) a szintán Fehérváron játszó Juhász Roland vezeti 1.2 millióra becsült értékével.
 
A képzeletbeli dobogó második fokára az ugyancsak Videotonos Nikolics Namanja állhat fel 1.1 milliós árával, megelőzve a Győrbe éppen most visszatért Priskint, akinek értékét éppen úgy 1 millió Euróra értékelik, minta Fradista Mateosét.
 
Mindenki másnak csak százezrekben mérhető az értéke. Összességében megállapatható, hogy az NB I- es mezőny első 150 legértékesebb játékosának összértéke nem taksál annyit, mint Messi vagy Cristiano Ronaldo egyedül!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >