Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
TOVÁBBRA IS MÉRSÉKELT MARAD A POLLENKONCENTRÁCIÓ Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 01.

Image

Az elkövetkezendő napokban várhatóan továbbra is mérsékelt marad a pollenkoncentráció. A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes tartományban alakul, míg a parlagfű, a pázsitfűfélék és az útifű virágpora várhatóan csak alacsony mennyiségben fordul majd elő a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja elérheti a magas szintet.
 
 
A 29. héten Fejér megyében a pázsitfűfélék és az útifű virágpora alacsony-közepes tüneteket okozó mennyiségben volt jelen, a csalánfélék pollenkoncentrációja közepes-magas tartományba esett. A lórom, a libatopfélék, az üröm és a parlagfű pollenjéből csak egy-egy szem volt a levegőben.
 
A kültéri allergén gombák koncentrációja elérte a nagyon magas szintet. Az eredményeket a mindenki számára hozzáférhető www.oki.wesper.hu internetes oldalon teszi közzé heti rendszerességgel az Országos Környezetegészségügyi Intézet.
 
A helyi pollenhelyzetről a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének honlapján, az efrira1.antsz.hu/fejer honlapon is tájékozódhat.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >