Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Októberfeszt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

ImageHúszgólos győzelemmel kezdte a 2008/2009-es európai kupaszezont a Fehérép Alcoa FKC. - kaptuk a hírt Pálfai Károlytól, a Fehérép Alcoa FKC sajtóreferensétől, aki elmondta: A nehézkes kezdés után – közel negyedóra elteltével 5-5 volt az állás – egyre jobban kidomborodott a fehérváriak és a fehérorosz Arkatron Minsk közötti tudáskülönbség, és végül 35-15-re nyerték az első mérkőzést Sótonyi László tanítványai. A visszavágóra vasárnap 17h-kor kerül sor.

EHF-kupa, 2. forduló: Fehérép Alcoa FKC – HPC

Arkatron Minsk 35-15 (16-8) Köfém Sportcsarnok, 600 néző Vezette: Arntsen, Gullaksen (NOR)

FKC: Petróczi és Szikora (kapusok), Kovács 5, Nikolic 5, Trishchuk 5, Bernataviciute 4 (1), Lévai 4, Kamper 3 (2), Siti 3, Szegedi 2 (1), Vaszari 2, Lelkes 1, Vijunaite 1, Emberovics. Vezetőedző: Sótonyi László.

Arkatron: Burduk és Kalinina (kapusok), Pantus 4 (1), Khlimankova 3 (1), Karzhakova 2, Shurman 2, Danilevich 1, Nasiuk 1, Tsybulka 1, Zhuk 1, Ivanova, Nekrash, Shpileuskaya, Skvernyuk. Vezetőedző: Tamara Basei.

Hétméteresek: 4/5 (Trishchuk hagyta ki); 2/4 (Khlimankova és Karzhakova hagyott ki egyet-egyet) Kiállítások: 6 perc; 10 perc

Az eredmény alakulása: 5. perc: 3-1, 10. perc: 5-4, 15. perc: 6-5, 20. perc: 12-7, 25. perc: 13-7; 35. perc: 19-10, 40. perc: 22-11, 45. perc: 26-12, 50. perc: 27-13, 55. perc: 31-14.

Sótonyi László, az FKC vezetőedzője: „Nem tudom pontosan, hogy az első nemzetközi meccs, vagy valami más miatt voltunk az elején ennyire visszafogottak, de nem azzal a hittel játszottunk, amivel pályára kellett volna lépnünk. Utána azonban egyértelmű volt a mérkőzés, érzékelhető volt, hogy nem egy kategória a két csapat. Ezután kötelező lesz a visszavágót is hasonlóan megnyernünk. Az első félidőben egyéni figyelmetlenségek miatt sok helyzetet hagytunk ki, könnyű gólokat kaptunk, nem koncentráltunk eléggé. De nézzük a pozitív oldalát a dolgoknak: utána helyre állt a rend, és a fiatalok is egy kis nemzetközi rutint szereztek. Bízom benne, hogy a vasárnapi mérkőzésen is sok lehetőséget kaphatnak majd.”

ovács Angéla, az FKC jobbszélsője: „Igazából semmit sem tudtunk az ellenfélről, minden a mérkőzésen derült ki – az is, hogy nyilvánvalóan egy gyengébb csapattal találkoztunk. Úgy készülünk, hogy a vasárnapi meccsen is egy ugyanilyen nagyarányú győzelmet arassunk, más nem is lehet a célunk. Próbálunk játékba lendülni a bajnokságban is, így a második EHF-meccsünk alkalmával már egy kicsit a Vácra is készülünk, próbáljuk javítani a hibáinkat. A mai meccsen az agresszívabb védekezés nagyon jól működött, de még pontosítani kell a játékunkat.

Lévai Zsófia, az FKC jobbátlövője: „Elég lassan pörögtünk fel a meccs elején, de szerencsére minden eshetőségre felkészültünk, és nem becsültük le az ellenfelünket. Ez volt az oka annak, hogy sikerült fölényesen győznünk, úgy, hogy maximálisan odatettük magunkat. Nagyon élveztem a mérkőzést, boldog voltam, hogy pályára léphettem, és a csapat hasznára lehettem. A mai győzelmünk sikerét szerintem pont a csapatjáték adta. Mi fiatalok is rengeteg segítséget, bíztatást kaptunk társainktól, és ez sokat jelentett. Egy meccset annyi góllal kell nyerni, ahánnyal csak lehetséges, így holnap is ennek tudatában lépünk majd pályára, azaz tiszta lappal, elfelejtve a húszgólos előnyünket.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >