Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Színes kéthetes tábor az Öreghegyi Karitász szervezésében Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2014. augusztus 08.

Image

Ötven fehérvári iskolás vesz részt az Öreghegyi Karitász által szervezett napközis táborban. A felső tagozatos diákokat tegnap délelőtt dr. Cser-Palkovics András polgármester és a szervezet munkáját segítő képviselők látogatták meg. Bekapcsolódtak a nyelvi órákba és megnézték az ebéd előtti kézműves foglalkozást is. Mint elhangzott, a résztvevő diákok több fehérvári intézményből érkeztek, és ingyenes számukra a táborozás.

 

 

2002 óta szervez nyári táborokat az Öreghegyi Karitász, amelyben idén 50 fehérvári diákot fogadnak. A város összes intézményével felvették a kapcsolatot, az ő javaslataik alapján nagycsaládból érkezőket, valamint egy szülő által nevelt felső tagozatos gyermekeket hívtak meg a kéthetes programra.

 


 

"Július 28-án kezdtünk és augusztus 8-áig tart az idei táborunk. Mindig augusztus elejére időzítjük a tábort, hogy a gyermekek már ezzel is készülhessenek a tanévre. Fontosnak érezzük, hogy ne csak élelmiszercsomagokkal, vagy ruhaadományokkal segítsük a rászorulókat, hanem a kultúra területén is tudjunk valamit nyújtani az általunk segített családokban élő gyermekeknek. Az, hogy mi az Öreghegyi Egyházközség Karitász Csoportja vagyunk, nem jelenti azt, hogy csak öreghegyi diákokat hívtunk, hanem a város minden iskolájával felvettük a kapcsolatot és mindenhonnan fogadunk felső tagozatos gyermekeket." – mondta el Kádár Sándorné, a karitászcsoport vezetője.

Csütörtökön délelőtt Székesfehérvár polgármestere, valamint Dr. Dienesné Fluck Györgyi, Östör Annamária és Deák Lajosné önkormányzati képviselők látogatták meg a táborozó diákokat. A város önkormányzata és a jelen lévő képviselők egyébként rendszeresen segítik a karitászcsoport működését, valamint a nyári tábor megszervezését is, amely így a résztvevő gyermekek számára ingyenes. 

 


„Jó tapasztalatokról számolhatunk be, hiszen mind a Zentai Úti Általános Iskolában, mind az Öreghegyi Plébánián csupa mosolygós arcot láttunk. Egyszerre tanulás, közösségi program és vakáció is ez a két hét a résztvevő gyerekeknek. Örülünk, hogy szép környezetben, jó programokkal tölthetik az idejüket itt a diákok, amelyért köszönettel tartozunk az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának. Az, hogy a város ezt pénzügyileg támogatja fontos, de nem elég. Ezeknek az értékes programoknak a létrejöttéhez kellenek az elkötelezett civil emberek is, akik önzetlenül segíteni szeretnének másoknak, itt például a résztvevő gyermekeknek.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester. 

A kéthetes napközis tábor reggelivel kezdődik és ebéddel zárul, a délelőttöt pedig angol és német nyelvi foglalkozáson töltik a diákok. Az 5. és 6. osztályosoknak emellett kézműves foglalkozásokkal, a 7. és 8. osztályosoknak pedig drámapedagógus által vezetett órákkal készülnek, a pénteki napok pedig kirándulással telnek. Múlt héten Budapesten jártak, holnap pedig a veresegyházi Medveotthonba kirándulnak, ahová a táborozó gyermekek testvéreit és szüleit is meghívják a szervezők.

 

 


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >