Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új játszótérrel gazdagodott az Öreghegy
Új játszótérrel gazdagodott az Öreghegy Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. augusztus 13.

Image

Új játszóteret avattak az Öreghegyen, a Nagyszombati út – Kassai út kereszteződésénél. A beruházás egy hónap alatt készült el. Az átadáson részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária, a terület az önkormányzati képviselője.

 

 

Az új öreghegyi játszótéren egy kombinált játszóvár, homokozó, egy kétállásos hinta bölcső és egy rugós mérleghinta kapott helyet. A területet bekerítették, ezen kívül szabványszerű, ütéscsillapító felület szolgálja a gyerekek biztonságát. Padokat is kihelyeztek, az ősz folyamán pedig parkosítanak, fákat ültetnek a területen. A Városgondnokság július 7-én kezdte meg és a napokban fejezte be a munkálatokat, az önkormányzati beruházás költsége 4.775.000 forint.

 


 

„Székesfehérvár egyre több városrészében alakítanak ki új játszótereket, valamint újítják fel a régieket. Sokak számára jelent ez örömöt, hiszen a zöldfelületen létrehozott játszótereken a gyerekek biztonságos körülmények között szórakozhatnak. Az új öreghegyi játszótérhez is kitűnő területet találtunk, bízunk abban, hogy a gyerekek, a szülők és a nagyszülők is jól fogják magukat itt érezni.” – hangsúlyozta az átadáson dr. Cser-Palkovics András polgármester, és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik dolgoztak a tér kialakításán.

„Örvendetes, hogy sok fiatal pár él az Öreghegyen. Elsősorban az ő gyermekeiknek építettük az új játszóteret, hiszen erre a családok részéről folyamatos igény mutatkozott. Ez a tér a buszforduló mellett kapott helyet, a terület azonban biztonságos és kevésbé forgalmas.” –
mondta Östör Annamária, a városrész önkormányzati képviselője. Hozzátette, hogy az Öreghegyen kevés az önkormányzat birtokában lévő terület, ennek ellenére igyekeznek megtalálni minden olyan zöldfelületet, amely a lakosság, a gyerekek és a felnőttek javát szolgálja.

 


 

A játszótér átadásán elhangzott továbbá, hogy 2015-ben az Öreghegyen – a Halesz ligethez hasonlóan - szeretnének létrehozni egy mini sportcentrumot, ahol futópálya, valamint gyermek és felnőtt játszó- és sporteszközök is helyet kapnának.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >