Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow KÖZÉPKORI PIACCAL INDULNAK A BELVÁROS RENDEZVÉNYEK
KÖZÉPKORI PIACCAL INDULNAK A BELVÁROS RENDEZVÉNYEK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 15.
Augusztus 16-án 10 órától a Városház téren középkori piaccal indul a Koronázási Ünnepi Játékok napközbeni, ingyenesen látogatható programsorozata. A piacon a helyi termékek mellett helyet kap egy László-korabeli fogadó- színházzal és kiülőkkel-, valamint egy középkori utca, annak minden részletével.
 
 
A délelőtt és délután kilátogató családok a Szabad Színház, valamint a Vasvári Színpad társulatának bemutatóiban találkozhatnak egy-egy középkori család hétköznapjainak jellemző tevékenységeivel, a középkori fogadó ételeivel, és hangulatával, a piac minden jellemző figurájával. Lesznek itt termelők, kézművesek, csepűrágók, igricek, tivornyázó naplopók, piaci tolvajok, lovagok, felcserek, és azonnal ítélő bíróság is.
 
Beleshetünk egy középkori utca ablakán, tanúi lehetünk egy piaci perpatvarnak, és természetesen közben vásárolhatunk is finom sajtokat, kolbászokat, gyümölcsöket és zöldségeket, mézet és egyéb csemegéket a Jancsárkert termelői piacának árusaitól, válogathatunk a kézműves portékákból, hiszen a piac legfontosabb funkciója a helyi termékek árusítása volt, akkor is, most is.
 
A Városház téri középkori fogadó színpadán a Szabad Színház előadásában naponta kétszer, 10.30-kor és 16.00-kor látható majd a László, a lovag című zenés bábjáték, amelyet a társulat egyaránt ajánl kicsiknek és nagyoknak.
 
Az I. László király életéről szóló derűs bábjátékban ismert, László királyról szóló népénekek is elhangzanak majd, ebben közreműködik a Zombori Zenekar, valamint igazi mesemondó- dalosként Ferenczy –Nagy Boglárka. Az előadás rendezője Nagy Judit.
 

 
 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >